„În contextul pandemiei care a început deja să facă ravagii și în țara noastră, ne confruntăm cu un fenomen nou, care poate genera probleme.
Cabanierii din creasta Făgărașului, ca și cei de la baza muntelui, au început să fie asaltați cu insistență cu telefoane date de viteji care s-au gândit că în munte nu ar fi risc de infectare… și ce tare ar fi să mergi la munte în perioada asta!

Am vrea să le comunicăm bravilor munțomani (doar munțomani pot fi, în niciun caz montaniarzi) că toți colegii noștri sunt implicați în activități care preupun un anumit grad de risc de contaminare. Traseele montane sunt închise, la fel și cabanele, care nu au voie să primească turiști. Am renunțat la patrularile preventive, pentru a ne putea concentra în alte domenii dictate de moment, tocmai bazându-ne pe bunul simț, responsabilitatea și spiritul civic al celor care merg pe munte.

Credeți-ne că nu ne-ar face nicio plăcere să ne intersectăm cu NIMENI până nu se normalizează situația. Nu se știe ce schimb de virusuri facem, având în vedere activitatea noastră sau a dumneavoastră… NU sunteți în siguranță pe munte, ci acasă!

Nu ne forțați să vă înlesnim o amendă, tocmai acum, când au crescut substanțial!”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a
Salvamont Argeș.


sursă foto: Marius Claudiu, fotografie realizată anul trecut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here