În nordul judeţului Argeş, pe Transfăgărăşan, au ieşit la soare urşii

Date:

Share post:

Urşii, care în anii trecuţi au fost prezenţe constante în zona de nord a judeţului Argeş (mai cu seamă în satele muscelene, pe culoarul Rucăr-Bran şi pe Transfăgărăşan), au început să iasă din hibernare şi să fie văzuţi, din ce în ce mai des, în zonele locuite.

„… În ultima perioadă jandarmii argeșeni au intervenit în 15 situații unde a fost semnalată prezența acestora”, a informat azi biroul de presă al Jandarmeriei Argeş.

Recomandările jandarmilor

Jandarmeria Argeș face următoarele recomandări pentru cetățeni, în cazul prezenței animalelor sălbatice:

  • în cazul în care sesizează prezența urșilor în gospodărie, sau în apropiere, să apeleze imediat numărul unic de urgență 112;
  • să nu iasă din casă și să aștepte sosirea echipajelor de jandarmi;
  • având în vedere că urșii au comportament imprevizibil să nu încerce să se apropie de aceștia și să nu încerce să-i alunge singuri;
  • sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie pentru a le fotografia.

Totodată, reamintim faptul că în conformitate cu art. 15 din O.U.G. nr 81 /2021 „Împiedicarea prin orice mijloace a intervenției imediate de către orice persoane constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 7.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, constituie infracțiune.”

sursa info: Jandarmeria Argeş; sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular