Noul manual de “Matematică şi explorarea mediului” pentru clasa I publicat de Ministerul Educaţiei îi învaţă pe micuţi că numărul 12 este mai mare decât 16.

Greşeala despre care vorbim se află la pagina 25, în manualul publicat de Editura Didactică și Pedagogică, sub semnăturile autorilor Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

Dacă, la prima vedere, informaţia este prezentată corect, simbolul fiind cel de “mai mic”, atunci când aruncăm o privire atentă mai jos, la reluarea informaţiei, “Citim: 12 este mai mare decât 16”; eroarea este evidentă.

Acesta nu ar fi singurul manual în care s-au strecurat astfel de probleme. Nici cele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a nu au scăpat de erori. Pe lângă cele de specialitate, care le prezintă elevilor informaţii eronate, mai apar şi foarte multe greşeli de gramatică.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, (domnul care zicea că a tăiat „pamblica”, dacă vă amintiţi) a promis îmbunătăţirea sistemului de învăţământ românesc prin apariţia acestor noi manuale.

Însă, după descoperirea gravelor erori şi după ce opinia publică a incriminat cu vehemenţă calitatea discutabilă a acestor manuale, s-a luat decizia ca ele să fie retipărite.

Sursa foto: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here