„În urmă cu puțin timp, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, a informat Prefctura judeţului Argeş.

Construită pe structura unui TIR (mai precis, pe şasiul unei semiremorci grele, tractată de un autotractor până la destinaţie), unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.

„Creșterea accelerată a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 a generat o supraaglomerare a secțiilor de ATI din județ, fapt ce a dus la ocuparea în totalitate a numărului de paturi de terapie intensivă.

Din acest motiv, autoritățile județene au solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență o unitate de terapie intensivă mobilă pentru a crește capacitatea și a putea îngriji bolnavii critici, care au nevoie de asistență medicală de specialitate în regim de ATI”, a mai informat Prefectura.

sursa foto: Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here