Ieri. la Sântu-Gheorghe, în judeţul Covasna, Consiliul Naţional Secuiesc a organizat un miting la care au participat câteva mii de persoane, cu scopul de a solicita, din nou, autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc.

Mitingul a fost organizat şi cu scopul de a aniversa 100 de ani de la înfiinţarea, la Budapesta, a Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), după cum a declarat dl Izsak Balazs, preşedintele CNS.

De la tribuna amenajată în centrul oraşului a rostit discursuri „incendiare” ex-deputatul Zsolt Szilagyi, preşedintele Partidului Popular Maghiar din România, europarlamentarul Laszlo Tokes (cel care reprezintă Ungaria în legislativul european), dar şi publicistul clujean Sabin Gherman, autorul celebrului text „M-am săturat de România”.

Participanţii la miting au arborat steaguri ale Ţinutului Secuiesc şi ale Ungariei. Niciun drapel românesc.

Printre lozincile scandate: clasicele „Nu, nu, niciodată”, „Să piară Trianonul”, „Vrem autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc”.

Mitingul a fost autorizat de Primăria municipiului Sfântu-Gheorghe, condusă de Arpad Antal (UDMR).

Deşi îndemnul „Să piară Trianonul” este un atentat la integritatea teritorială a statului român, nu ştim nici să se fi demarat vreo anchetă în acest sens şi nici măcar vreo amendă nu ştim să se fi dat.

sursa foto: Certitudinea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here