Impuls de Argeş – Fiica şi ginerele primarului din Albota, audiați ca suspecţi în dosarul vaccinărilor fictive de la Mărăcineni

Date:

Share post:

# În urmă cu două săptămâni, anchetatorii au descins la Dispensarul Uman din Mărăcineni pentru a efectua percheziții într-un dosar care viza efectuarea unor vaccinuri la chiuvetă (fictive), percheziții în urma cărora două asistente, Maria Denisa (fostă Ciobanu) Dumitrescu şi Adriana Alexandra Bucura, au fost arestate preventiv.

# În acea zi au fost aduse la audieri mai multe persoane care aveau legătură cu aceste vaccinări, printre care şi fiica cea mică a primarului Ion Dumitru (foto sus), de la Albota, Georgiana Burcea şi soţul acesteia, Alexandru Burcea, care este polițist. Cei doi au calitatea de suspecţi în acest dosar, alături de alte persoane.

# Potrivit surselor noastre, de „afacerea” cu vaccinări nu ar fi străin nici Stelică Crăciun, asta prin intermediul soțului asistentei Bucura, cel pe numele căruia ar fi înmatriculat un BMW, cu care circulă Crăciun şi fiul său Denis, şi despre care se vehiculează că ar fi rudă cu Stelică.

Acum două săptămâni, ofițerii de la Poliția Argeș, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au descins la Dispensarul Uman din Mărăcineni, dispensar inaugurat de primarul Nicolae Dascălu, în campania din 2020 şi la a cărui inaugurare au participat mai mulți politicieni pesedişti. Scopul vizitei: efectuarea unor percheziții cu privire la efectuarea unor vaccinări fictive la chiuvetă cum sunt denumite popular.

# Stelică Crăciun așteptat la o executare silită, nu a mai ajuns

Ca şi cum „astrele s-ar fi aliniat în acea zi” împotriva lui Stelică Crăciun, în timp ce ofițerii răscoleau prin Dispensarul de la Mărăcineni, Stelică Crăciun, cumnatul primarului Nicolae Dascălu, era așteptat tot de Poliţie la o executare silită, privind un spațiu pe care îl deținea în Piteşti, acolo unde funcționa în trecut Clubul Zion şi acum funcționează Clubul Taboo, spațiu pe care l-a pierdut în favoarea lui Aurel Săvulescu de la Vlăsia, care este noul proprietar.

Crăciun nu a ajuns la executare, căci descinderile de la Mărăcineni se pare că ar avea şi ceva legături cu el, după cum susțin anumite surse. Ce-i drept, în urma perchezițiilor s-a dispus arestarea preventivă a două asistente medicale Maria Denisa (fostă Ciobanu) Dumitrescu şi Adriana Alexandra Bucura, al cărui soţ este un apropiat al lui Crăciun, acesta locuind în Miceşti, acolo unde îşi are de fapt domiciliul trecut în acte Stelică Crăciun.

Mai mult, sursele susțin că BMW-ul pe care îl conduce Stelică şi fiul său Denis ar fi trecut pe numele soţului asistentei care este acum arestată preventiv. Aşa că se pare că o oarecare legătură ar avea şi Crăciun cu acele vaccinări fictive.

# Fiica şi ginerele Ducelui-chemaţi la audieri

 Dacă Stelică Crăciun nu a ajuns la acea executare silită, care îl viza, la audierile care vizau vaccinările fictive au ajuns Georgeta şi Alexandru Burcea, adică fiica cea mică şi ginerele lui Ion Dumitru, aka Ducele, primarul de la Albota, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunelor din România-Filiala Argeş, acolo unde cumnatul lui Crăciun, primarul Nicolae Dascălu, este vicepreședinte.

Ginerele Ducelui este polițist aşa că a avut o „misiune ingrată”, să le explice colegilor săi cam cum de au apărut el şi soţia sa în această speță şi în această „companie” selectă. 

Georgeta, fiica primarului Ion Dumitru, alături de soţul său, Alexandru

Ce-i drept, ei au momentan calitatea de suspecţi, însă cum ancheta în acest dosar este continuată şi asupra altor fapte, după cum ne-au declarat sursele noastre, s-ar putea ca finalul să nu fie chiar unul fericit, mai ales că anchetatorii au mai prins şi alte fire.

Chiar dacă perchezițiile au avut loc în ziua de 1 Aprilie, nu a fost o glumă a anchetatorilor, ci un lucru destul de complicat. Interesant este faptul că în timpul perecheziţiilor, anchetatorii au prins în flagrant asistente care falsificau documentele.

În acea zi au fost aduse la audieri peste 70 de persoane, au fost confiscate mai multe telefoane şi leptopuri, iar în viitorul număr al săptămânalului nostru o să vă prezentăm următoarea locaţie, unde anchetatorii au informaţii că s-ar fi produs aceleaşi fapte ca la Mărăcineni şi aici fiind vaccinate la chiuvetă mai ales VIP-uri.

Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti le-au plasat în arest la domiciliu pe cele două asistente arestate, însă acestea trebuie să respecte o serie de interdicţii.

# „Este treaba lor, să se descurce”

Referitor la prezența fiicei, Georgeta, şi a ginerelui Alexandru, printre suspecţii din dosar l-am contactat pe primarul de la Albota, care ne-a declarat laconic: „Este treaba lor, să se descurce, fiecare răspunde pentru ceea ce face. Repet este treaba lor.”

Adi ILINCA

Articol preluat din săptămânalul Impuls de Argeş, ediţia apărută luni 11 aprilie 2022

sursa foto: Impuls de Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...

De Simfonia Lalelelor 2024, transport gratuit cu autobuze Publitrans din centrul Piteștiului în parcul Lunca Argeșului

De Simfonia Lalelelor 2024 (19-21 aprilie), Primăria Pitești asigură...