Impuls de Argeş: Familia „agresoarei” primarului din Berevoeşti, şicanată continuu de acesta

Date:

Share post:

Ieri, vestea că primarul PSD al comunei Berevoeşti, Florin Proca, ar fi fost agresat în incinta Primăriei din comună de către o localnică, a făcut rapid înconjurul ţării, făcând ca Argeşul să capete reputaţia unui judeţ în care primarii sunt caftiţi în birouri de cetăţeni.

Asta cu trimitere la păţania primarului din Mioveni, Ion Georgescu, tot din această lună.

Tot ieri, însă, prin bunăvoinţa colegului Adi Ilinca, directorul săptămânalului Impuls de Argeş, am putut publica o filmare realizată chiar în incinta Primăriei din Berevoeşti, din care reiese cât se poate de limpede că pretinsa „agresiune” asupra primarului Florin Proca a fost, de fapt, un dialog între o femeie ajunsă în pragul disperării (Georgiana Şchioapa, pe numele său) şi un primar arogant ca un vătaf pe propria moşie.

Aşadar, agresiunea n-a existat.

De ce anume a ajuns dna Georgiana Şchioapa în pragul disperării au explicat pe larg tot cei de la Impuls de Argeş, în ediţia apărută lunea aceasta la chioşcurile de ziar. Cu permisiunea directorului Adi Ilinca, reproducem mai jos integral articolul său, care arată cum femeia a ajuns biectul şicanelor perpetue ale primarului Florin Proca.

O familie nevoiașă din Berevoești – șicanată de primarul Florin Proca

# O perioadă, familia Șchioapa a primit curent electric de la familia Proca, asta în perioada în care Toacă Senior, adică Gigi Fănel, era primar, iar acum, de câteva săptămâni a rămas fără curent electric, după cum ne-au povestit cei doi soți. Au mers la Primăria Berevoești să vorbească cu primarul pesedist Florin Proca ca să primească şi pensia de întreținere pentru copilul bolnav, însă nu au avut nicio șansă.

# Deşi au mai multe cereri depuse şi la Prefectura Argeş, dar şi la Primăria Berevoeşti, se pare că situația lor nu prezintă interes şi, mai mult decât atât, mama celor două fetițe s-a ales şi cu plângere penală făcută de primarul din Berevoeşti, pe motiv că l-ar fi filmat şi chipurile, l-ar fi amenințat, aşa că Georgiana Şchioapa a ajuns şi pe la Crimă Organizată, acolo unde a reclamat-o primarul.

Ce treabă are Crima Organizată? Nici noi şi nici familia Şchioapa nu ştie, poate știe doar primarul Proca.

Primarul Florin Proca pretinde că l-a agresat o femeie, dar simulează în stil Marius Lăcătuş

În anii în care mineritul era una dintre preocupările de bază din zona Muscelului, la Berevoești exista o exploatare undeva la intrarea în comuna dinspre Câmpulung. În zonă existau mai multe blocuri, dar şi un magazin alimentar.

După ce exploatarea minieră s-a desființat, clădirile acesteia şi o mare parte din teren au intrat în proprietatea familiei Proca, familia fostului primar Gigi Fănel, aka Toacă, şi a actualului primar Florin.

Ei bine, în fostul magazin alimentar, într-o cameră, locuiesc patru suflete, familia Şchioapa, care are doi copii, mai exact două fetiţe, una de 12 ani care suferă de sindromul Down. Chiar dacă nu au posibilități financiare deosebite, cei doi părinți încearcă să le ofere fetițelor un trai decent…

# „Am fost la primar, dar nu m-a băgat în seamă”

De o bună bucată de timp, locuința familiei Șchioapa, dacă putem să-i spunem locuinţă, a rămas fără curent electric. „Noi eram alimentați de la familia Proca, de la un stâlp care se află pe proprietatea lor, căci ei au aici un depozit de lemne, la care primarul vine zi de zi. Am rămas fără lumină şi am mers la primărie să vorbesc cu domnul primar, dar nu l-am găsit acolo. Situația noastră este cunoscută în toată comuna, am depus sesizări şi la Prefectură şi la primărie, dar la ultima ședință a Consiliului Local Berevoești, am fost şi eu prezentă, să-mi spun problema, dar domnul primar, secretara şi o parte dintre consilieri au spus că nu este o problemă importantă, aşa că nu i-au dat atenție. Eu am pentru fetiţa bolnavă pensie de însoțitor, i-am cerut-o doamnei contabile să mi-o dea şi nici nu s-a sinchisit. Am fost degeaba la primărie, căci nici acum nu avem lumină.”, ne-a povestit Georgiana Șchioapa, susținută de soţul ei.

# „Primarul m-a dus la Poliţie şi mi-a făcut plângere la Crimă Organizată”

Femeia îşi continuă povestea tristă: „nu numai că nu m-a băgat în seamă, dar primarul m-a dus şi la Poliție şi mi-a făcut plângere la Crimă Organizată, pe motiv că vezi doamne l-am filmat şi l-am amenințat. Cum să-l ameninț eu, când eu merg cu bicicleta şi el cu mașina? Am fost la Crimă Organizată şi după ce le-am explicat celor de acolo cum stau lucrurile mi-au spus să merg acasă. Primarul s-a supărat că i-am spus că dintr-o săptămână dacă îl găsești două zile la primărie este minune şi mi-a spus că îl tot deranjez şi l-am auzit când i-a spus fratelui său să ne taie lumina şi aşa s-a întâmplat. Am sunat la Renel la Câmpulung să extindă rețeaua şi la noi, dar ne-au spus că nu există nicio solicitare în acest sens de la Primăria Berevoeşti.” Mai mult, cei doi soți ne-au povestit că, probabil, prezența lor în acel fost magazin este ca un ghimpe pentru familia Proca, cea care ar avea acel depozit de lemne chiar acolo, la intrarea în comună, şi prin aceste șicanări repetate ar dori… ca familia Șchioapa să plece de acolo.

# Când crezi că localitatea este moșia ta

Atitudinea pe care primarul Florin Proca o arată faţă de acești oameni bătuți de soartă denotă o atitudine de vătaf pe moșia lui. Probabil că Toacă Junior îi confundă pe cei patru membri ai familiei respective cu celebrii „sclavi” de la Gămăcești, personajele care au făcut cunoscut Berevoeştiul în întreaga lume. În afară de familia Şchioapa, mai mulţi localnici ne-au povestit că la Berevoeşti investițiile lipsesc cu desăvârșire, deşi în campania electorală pentru alegerile locale din 2021 li se promiteau berevoeştenilor rețea de canalizare, rețea de gaze naturale sau asfaltarea tuturor străzilor din localitate”.

Adi ILINCA

sursa foto: Impuls de Argeş

Vizite6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...