Impuls de Argeş: Comisarul-şef Cosmin Luca, şeful de la „Economic”, luat în cătare de DNA

Date:

Share post:

# După ce fostul şofer al inspectorului şef, Marian Badea, a fost prins că împreună cu alţi doi colegi de la Biroul Rutier Piteşti au mânărit un proces-verbal, după ce gonea pe o stradă din Piteşti cu 140 de kilometri la oră, ajungând astfel pe mâna ofiţerilor de la DGA şi a unui procuror, în urmă cu două săptămâni alţi doi poliţişti, de această dată de la Serviciul Economic, Cosmin Luca şi Robert Gheorghe, s-au trezit cu procurorii anticorupţie peste ei, fiindu-le ridicate telefoanele şi făcând obiectul unui dosar penal.

# Un concurs pentru ocuparea unui post de conducere în cadrul acestui serviciu, care este condus de comisarul şef Cosmin Luca, i-a transformat în ţinte ale Anticorupţiei.

# La mijlocul săptămânii trecute, procurorii de la DNA Piteşti, au mers pentru a doua oară la Serviciul Economic din Poliţia Argeş, de unde au ridicat noul telefon al şefului Cosmin Luca (foto) şi laptopul acestuia. El a fost şeful comisiei de examinare, iar sursele noastre susţin faptul că, deşi ar fi trebuit să facă subiectele de examen în dimineaţa concursului, le-ar fi făcut cu doar câteva ore înainte de începerea concursului.

Poliţistul Robert Gheorghe

# Tot sursele noastre vorbesc şi despre faptul că în faţa anchetatorilor au ajuns membrii comisiei de examinare, dar şi cei care au făcut parte din comisia de contestaţii.

Venirea caniculei se pare că le-a încins până peste poate minţile unor poliţişti argeşeni, aşa că, rând pe rând, unii dintre ei pică precum „muştele” în plasa păianjenului numit Anticorupţie.

„Balul de vară” a fost deschis în urmă cu o lună de către fostul şofer al inspectorului şef Marian Badea, Daniel Dogaru, care după ce  a fost prins rulând cu 140 de kilometri la oră cu maşina prin Piteşti, a pus la cale o „strategie” alături de Emanuel Croitoru şi Ştefan Grigore, doi poliţişti de la Biroul Rutier Piteşti, pe urmele cărora de mult timp erau ofiţerii DGA, aşa că cei trei au fost prinşi că au întocmit un proces-verbal fals prin care se arăta că la volanul maşinii nu era Dogaru, ci soţia acestuia.

Şmecheria nu a ţinut prea mult, aşa că au fost imediat „săltaţi” de ofiţerii DGA sub coordonarea unui procuror, punându-şi astfel în pericol cariera de oameni ai legii. În urmă cu două săptămâni, alţi doi „apărători ai legii” au „călcat pe bec”.

De această dată nu a mai fost vorba despre simpli agenţi, ci despre doi comisari, dintre care unul, Cosmin Luca, chiar şeful Serviciului Economic din cadrul Poliţiei Argeş. În cadrul acestui Serviciu s-a organizat un concurs pentru ocuparea unei funcţii de conducere, iar după cum ne-au povestit sursele noastre, Cosmin Luca, un apropiat al fostului inspector şef Bogdan Berechet, actual comandant al Poliţiei Capitalei, şi-a „băgat coada” pentru ca Robert Gheorghe să câstige acel concurs.

Şi despre Gheorghe se vorbeşte că ar fi făcut parte din siajul lui Berechet care în trecut a condus chiar Serviciul Economic din IPJ Argeş, acesta avansând foarte repede în carieră după un concurs despre care se spune că nu ar fi fost „prea corect” pe la Bucureşti. Robert Gheorghe este finul unui controversat om de afaceri, fost poliţist, Daniel Bălţat, care, susţin sursele noastre, ar fi pus şi el umărul la avansarea rapidă a finului în viaţa profesională.

Numai că „jocul” a fost stricat de către procurorii de la DNA Piteşti, care primiseră informaţii despre trucarea concursului, aşa că au mers peste Luca şi Gheorghe şi le-au ridicat telefoanele, deschizând astfel un dosar penal, care se află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale.

# Vizită cu repetiţie

La doar câteva zile de la prima percheziţie la care au fost ridicate telefoanele lui Luca şi Gheorghe, conform surselor nostre, procurorii de la DNA Piteşti s-au întors la Economic, aflaseră că şeful Cosmin Luca îşi achiziţionase un nou telefon, aşa că i l-au confiscat şi pe acesta, împreună cu laptopul.

Cosmin Luca a fost preşedintele comisiei de examinare, iar anchetatorii, susţin sursele noastre, deşi ar fi trebuit să facă subiectele de concurs în dimineaţa examenului. Însă, suntem informaţi, le-ar fi redactat cu câteva zile înainte.

Tot sursele noastre ne-au spus că în faţa anchetatorilor au ajuns membrii comisiei de examinare, dar şi cei care au corectat contestaţiile, aşa că „hora” este destul de mare, iar Serviciul Economic stă pe un butoi cu pulbere.

Adi ILINCA

Articol preluat din săptămânalul Impuls de Argeş, ediţia apărută în 26 iunie 2022

sursa foto: Impuls de Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la Roma

Într-o postare făcută de către Federaţia Română de Nataţie...

Tânără de 20 de ani din Piteşti, şi băută, şi drogată, la volan

Din ce în ce mai des în ultimul timp,...

Profesor universitar clujean, în presa israeliană: Viktor Orban, un Nicolae Ceauşescu mai „spălat”

Profesorul universitar Zoltan Tibori Szabo, de la Universitatea Babeş-Bolyai...

Cod galben de caniculă, azi, mâine şi poimâine

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis azi o...