Impostura lui Mickey Mouse n-a ţinut la infinit: Victor Ponta a rămas, irevocabil, fără titlul de doctor în drept

Date:

Share post:

„Victor Ponta a pierdut definitiv și irevocabil la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016”, a anunţat azi jurnalista Emilia Şercan, pe pagina sa de Facebook.

„Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv și irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informațiile despre plagiatul lui în Revista Nature și până ieri, când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins lui Ponta recursul.

8 ani pentru a confirma evidența: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect… în 2016″, a mai notat dna Şercan.

„Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020”, se arată în minuta completului de judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Micul Titulescu” a furat

Victor Ponta, fost prim-ministru şi preşedinte al micului partid Pro România, obţinuse titlul de doctor în drept acum 17 ani, la Universitatea din Bucureşti.

Îndrumător ştiinţific al lucrării sale de „doctorat” a fost chiar omul care l-a propulsat în politică şi l-a numit „Micul Titulescu”, premierul de atunci Adrian Năstase.

Lucrarea pe baza căreia Ponta obţinuse titlul de doctor în Drept, „Curtea Penală Internaţională”, conţine preponderent pagini întregi (85 la număr din 307, potrivit Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare CNATDCU), copiate cuvânt cu cuvânt, după metoda copy-paste, din patru lucrări realmente ştiinţifice:

  • Diaconu, D.: Curtea Penală Internațională, Istorie și Realitate, Editura All Beck, 1999;
  • Crețu, V.: Drept Internațional Penal, Editura Tempus, 1996;
  • Diaconu, I.: The International Criminal Court: A New Stage, Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002;
  • Duculescu, V.: prefață la lucrarea lui D. Diaconu, Curtea Penală Internațională, Istorie și Realitate.

Banii înapoi, Mickey Mouse!

De notat că, în baza titlului de doctor în Drept, Victor Ponta a fost admis în Baroul de Avocaţi fără a mai susţine examenul cuvenit.

Or, acum, din moment ce furtul a fost consfinţit, definitiv şi irevocabil de Justiţie, consecinţa este că ex-prim-ministrul a practicat ilegal profesia de avocat timp de 17 ani.

Sumele obţinute astfel, plus cele obţinute ca spor pentru deţinerea titlului de doctor, ar trebuie recuperate de la plagiatorul care le-a obţinut fraudulos.

sursa foto: Facebook

Vizite0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alege setul potrivit de anvelope 195 55 R16 în funcţie de sezon

Anvelopa marcată cu dimensiunile 195 55 R16  este una...

Cauza tragediei de ieri de la Drăganu: o depăşire care n-ar fi trebuit făcută

Tragedia rutieră de ieri, de la Drăganu, despre care...

Capitala magiunului românesc se modernizează cu bani europeni

Orașul Topoloveni, din judeţul Argeş, până recent un târg...

OZN, secretele militare și chestiuni care nu mai sunt pentru nimeni un secret

În cartea sa ”Am vânat OZN-uri și extratereștrii”,  gen....

Cum au devenit urşii scuza pentru incompetenţa autorităţilor pe autostrada A1

Cei aproape 10 ani de când Ministerul Transporturilor şi...