Despre jucătoarea de tenis de câmp Ilona Ghioroaie nu se ştia mai nimic în urmă cu trei ani.

Nu figura, pe atunci, între primele 1.000 de jucătoare ale lumii. În 2016, ajungea deja pe locul 839 în lume.

Azi, tânăra sportivă de numai 20 de ani, născută la Piteşti, ocupă locul 444 mondial şi „ameninţă” în cel mai serios mod cu putinţă accederea în top 100.

Modestă, dar tenace, ambiţioasă, o luptătoare pur-sânge, Ilona Ghioroaie pare decisă să calce pe urmele Simonei Halep, ale Mihaelei Buzărnescu, ale Cameliei Begu etc, şi să se regăsească, alături de ele, în vârful tenisului mondial.

Vă invităm să descoperiţi, alături de noi, în rândurile care urmează, o viitoare stea a tenisului de câmp.

Reporter: Ilona, a fost 2018 cel mai bun an al carierei pentru tine? Judecând după rezultate, aşa pare să fie.

Ilona Ghioroaie: Din punctul de vedere al ascensiunii în clasament, ultimii doi ani şi-au spus ferm cuvântul. 2018 a fost un an bun, care m-a mulţumit profesional, cu rezultate frumoase, asta în ciuda celor patru luni în care am fost accidentată şi nu am jucat.

Reporter: După turneul de la Sajur, Israel, antrenorul tău spunea că se poate şi fără maseuri, fără preparator fizic şi fără nutriţionist. Nu-ţi este greu de una singură?

Ilona Ghioroaie: Din păcate, nu am avut o echipă constantă alături de mine, iar asta probabil s-a văzut în anumite momente, deşi am reusit să mă mobilizez de cele mai multe ori şi să îmi câştig meciurile.

Am câştigat acel turneu chiar dacă nu a fost uşor; dar asta şi datorită pregătirii dinainte. În Tunisia am mers din nou singură şi nu pot să spun că mi-a fost uşor, însă, m-am adaptat cât de bine am putut la această situaţie şi am reuşit să câştig.

Reporter: Crezi că poţi progresa şi mai mult în condiţiile astea?

Ilona Ghioroaie: Cred că sprijinul permanent al unor profesionişti (antrenor, preparator, psiholog, nutriţionist etc) împreună cu efortul susţinut depus de către sportiv stau la baza obţinerii unor rezultate importante.

În acest moment trebuie să să iau cele mai bune decizii pentru viitorul meu. Scopul meu este să ajung cât mai sus şi pentru asta e nevoie să fac anumite schimbări în pregătirea mea.

Reporter: Ştim că bani serioşi, din tenisul de câmp feminin, câştigă doar jucătoarele din top 100 mondial. Ştim şi că vrei să ajungi acolo. Cine te sprijină financiar în această ascensiune?

Ilona Ghioroaie: Familia este cea care m-a susţinut întotdeauna atât financiar, cât şi moral, părinţilor trebuie să le mulţumesc pentru toate eforturile depuse, căci ştiu cât este de greu.

Pe parcursul carierei am mai beneficiat de anumite sponsorizări ocazionale, Consiliul Judeţean Argeş şi alţi sponsori, dar costurile cu antrenamentele, echipamentul, pregătirea, deplasările şi altele sunt extrem de ridicate şi e într-adevăr dificil să fac faţă.

Reporter: Care crezi că sunt atu-urile tale, ca jucătoare de tenis? Dar punctele slabe, asupra cărora te gândeşti să lucrezi?

Ilona Ghioroaie: Nu renunţ la nicio minge şi lupt pentru fiecare punct jucat, îmi propun de fiecare dată să am cele mai bune lovituri.

Îmi doresc şi trebuie să progresez din toate punctele de vedere.

Reporter: Cu ce jucătoare ai vrea să joci, dar nu ai jucat încă? De ce?

Ilona Ghioroaie: Cred că cel mai mult mi-ar plăcea să joc cu Serena Williams, ea fiind şi unul dintre idolii mei.

surse foto: WTA Tennis, arges-sport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here