Agitaţie mare aseară printre profesorii care vor susţine examenul de Titularizare din 17 iulie, după ce ministrul de resort, dna Ecaterina Andronescu (zisă şi Abramburica, în imaginea de mai jos) a modificat din nou calendarul înscrierii la concurs.

Abramburica face ce ştie cel mai bine să facă: „abrambureşte”

Declararea articolului 253 neconstituţional, care permitea cadrelor didactice să se titularizeze la nivel de unitate, şi înlocuirea lui a fost prima problemă care a dat peste cap calendarul mobilităţii personalului didactic, decalând toate procedurile.

Aseară, un alt document a apărut pe site-ul ministerului, care anunţa o a doua decalare a programului.

Dacă iniţial depunerea dosarelor începea de vineri, acum acestea se vor depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene începând cu data de 22 mai sau 3 iunie, în funcţie de fiecare judeţ în parte.

Interesant este graficul desfăşurărilor inspecţiilor la clasă. Doamna ministru a decis ca acestea să se organizeze între 11 iunie – 5 iulie, în condiţiile în care elevii vor intra în vacanţă pe data de 14 iunie.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor profesorilor este cum vor susţine proba practică dacă elevii sunt în vacanţă.

Un adevărat val de nemulţumiri s-a produs pe grupurile de pe reţelele de socializare, profesorii considerând că este o bătaie de joc.

Şi pe bună dreptate: în faţa cui să susţii lecţiile, în faţa unor clase goale? Iar cadrele didactice care dau acest examen nu sunt deloc puţine.

Nu ne rămâne decât să vedem ce se mai poate întâmpla până la data examenului scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here