Primarul unei comune amărâte din judeţul Botoşani, Ştefan Cojocariu, a dat dovadă de foarte multă inventivitate, dar şi de tupeu nemărginit, îndată după alegerile locale de la finele lunii trecute, pe care le-a pierdut.

A decis să-şi recompenseze prietenii şi neamurile, pe ultima sută de metri, făcându-i, la grămadă, cetăţeni de onoare: 35 de astfel de cetăţeni dintr-un foc, fără să se specifice pentru ce merite extraordinare au primit acest titlu.

Vorbim despre comuna Dimăcheni, cea mai mică şi mai săracă din şi aşa săracul judeţ Botoşani. Ca să fie tacâmul complet, primarul Cojocariu (PSD) i-a mai şi scutit pe cei 35 de consăteni de onoare de impozite şi taxe locale.

Printre cei 35 de fericiţi care nu mai au grija taxelor şi impozitelor se regăsesc „consilieri ce au candidat pe lista PSD, o parte dintre angajaţii primăriei, rude, prieteni şi vecini ai primarului”, potrivit spuselor unei doamne consilier local care a refuzat să ia parte la mascaradă.

„Nu mă opresc aici, o să mai fac şi alţi cetăţeni de onoare”, le-a spus primarul Cojocariu colegilor de la ziarul local Monitorul de Botoşani.

Ca să vă faceţi o idee despre ce comună vorbim: la Dimăcheni nu există apă curentă, iluminatul public lipseşte în jumătate din satul-reşedinţă de judeţ, şcolile şi unica grădiniţă au toaletele în curte, dar salariul mediu în Primărie e de 6.000 de lei lunar.

Ne-a fost greu să ne decidem dacă ştirea asta e de râs sau de plâns. Probabil, e şi de una, şi de alta.

Citiţi, dacă sunteţi curioşi, mai multe despre raiul PSD de la Dimăcheni, judeţul Botoşani, accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: PSD Botoşani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here