Hoţia şi incompetenţa au băgat cardul de sănătate în comă profundă

Date:

Share post:

E deja foarte bine ştiut faptul că sistemul informatic al cardurilor naţionale de sănătate nu mai funcţionează din data de 26 iunie. Mai e un pic şi se face o lună.

Consecinţele le ştim cu toţii: medicii de familie nu mai pot prescrie reţete şi tratamente, nu mai pot elibera bilete de trimitere, pacienţii nu mai pot beneficia de decontarea reţetelor etc.

Oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au livrat fel de fel de explicaţii savante pentru căderea sistemului, explicaţii formulate parcă înadins spre a nu le pricepe nimeni.

Înţelege cineva ceva din fraza asta: „datorită unei defecțiuni a UPS-ului 2 (proprietatea STS), a fost sistată necontrolat alimentarea cu energie electrică a PDU-urilor nr. 2 din toate rack-urile CNAS pentru aproximativ 15 min?”

Ca să lămurim lucrurile, pe înţelesul tuturor: sistemul informatic al cardului naţional de sănătate (care a costat, în total, spre 200 de milioane de euro) e praf şi pulbere pentru că statul a cumpărat de la cine trebuia, nu ceea ce trebuia.

Iar apariţia defecţiunii a atras după sine şi apariţia la lumină a incompetenţei generalizate din CNAS.

În această instituţie există o direcţie întreagă (se numeşte Direcţia Generală de Tehnologia Informaţiei), încadrată cu director general, directori adjuncţi, şefi de servicii, secretare, şoferi etc, dar care nici după o lună n-a reuşit să repare defecţiunea.

Aşa se întâmplă când în loc de oameni pricepuţi sunt angajaţi copii, nepoţi, cumnaţi, amante etc.

Când hoţia îşi dă mâna cu incompetenţa şi cu prostia, rezultatul nu poate fi decât acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular