Născut în Moldova din dincolo de Prut, apoi argeşean prin adopţie, Ion Grigoriu a murit ieri, răpus de o boală mai veche, după cum cu tristeţe am anunţat.

A fost jucător de handbal, apoi arbitru şi observator al Federaţiei de profil. A slujit, alături de soţia sa, Eugenia, Poşta Română, vreme de aproape patru decenii, şi handbalul românesc, mai mult de 60 de ani.

A absolvit liceul „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, apoi Şcoala Tehnică de Poştă şi Telecomunicaţii din Bucureşti.

În urma sa rămân patru copii, opt nepoţi şi trei strănepoate.

„Dl. Grigoriu a fost jucător de handbal la ”Voința” Pitești timp de 10 ani, până în anul 1968, arbitru de handbal timp de 23 ani, până în 1992, cu performanțe de arbitraj în meciuri la cel mai înalt nivel în Campionatele Naționale ale României.

Între 1992 și 2003 a fost Președintele Comisiei de Arbitri a A.J.H. Argeș, iar între 2003 și 2019 a deținut funcția de Secretar General A.J.H. Argeș.

De asemenea, a fost membru al Comisiei Centrale de Arbitri timp de 17 ani, dar și formator al multor generații de arbitri. În ultimii ani starea de sănătate l-a constrâns să aibă o activitate numai la nivel local.

Toți arbitrii care l-au cunoscut și care au lucrat cu dumnealui își vor aduce aminte de un mentor care deținea cunoștințele, tactul și răbdarea pentru a explica și lămuri orice situație specială”, se arată într-un mesaj transmis de către Federaţia Română de Handbal.

Slujba de înhumare se va săvârşi mâine, la biserica „Sfântul Andrei” din cartierul Trivale, cu începere de la ora 12, iar înmormântarea, o oră mai târziu, la cimitirul „Sfântul Gheorghe”.

Dumnezeu să îl odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here