În baza unor mandate europene, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat trei percheziţii domiciliare în Piteşti şi comuna Budeasa. Acestora li s-a alăturat şi polițiști din cadrul Poliției Orașului Turnhout din Belgia.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au reţinut două persoane care vor fi prezentate instanței, pentru parcurgerea procedurii de predare. Cei doi bărbaţi de 44 şi respectiv 41 de ani, sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, faptă ce au comis-o din anul 2019 până în prezent.

Potrivit anchetatorilor aceştia ar fi procurat componente electronice din China, cu ajutorul cărora ar fi confecționat dispozitive de skimming, pe care le-ar fi montat la terminalele de plată, amplasate în stații de alimentare cu carburant din state vest-europene.

Cu datele stocate în acest mod, ar fi realizat clone ale cardurilor, pentru efectuarea de alimentări frauduloase cu carurant din benzinării din întreaga Europă.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au ridicat componente electronice, telefoane mobile, cartele telefonice, suporturi de memorie, carduri, o componentă ATM și un dispozitiv artizanal de skimming.

sursa foto: DIICOT/Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here