Guvernul şi-a „reorganizat” Secretariatul General, înfiinţând 26 de noi posturi de şefi, cu lefuri de la 14.000 de lei în sus

Date:

Share post:

Secretariatul General al Guvernului s-a „reorganizat”, astfel că au fost create 26 de noi posturi de conducere: două posturi de director, 10 posturi de director adjunct, 7 posturi de șef de serviciu și 7 posturi de șef birou, a informat azi site-ul PRESShub.

În august 2020, pe când prim-ministru era Viorica Dăncilă, numărul angajaților Secretariatului General al Guvernului (SGG) era de 3.133 de persoane.

De atunci, instituția a fost reorganizată de mai multe ori, astfel încât schema a fost umflată cu peste 2.000 de posturi, iar salariile au crescut de la an la an; la fel ca și toate sporurile.

Azi, schema de personal a SGG numără nu mai puţin de 7.677 de posturi, dintre care sunt deocamdată ocupate 5.275. Deci mai e loc berechet de noi angajări.

Pentru aristocraţia bugetară, bani fără număr, fără număr

Salariile pe care le vor avea cei 26 de noi şefi şi şefuleţi nou angajaţi sunt situate între 14.000 şi 16.000 de lei lunar. Plus sporuri. Ceea ce va însemna o creştere semnificativă ale cheltuielilor de personal, care oricum cresc an de an, încât mai au puţin şi ajung la cer.

Dacă în 2018 acestea au fost de 68 de milioane de lei, în 2021 bugetul estimat a fost de 135,7 milioane de lei, ca în 2022, potrivit bugetului centralizat al SGG, cheltuielile de personal să depăşească bine jumătate de milion de lei. Mai precis, peste 509 milioane de lei.

SGG este codus de un domn pe nume Marian Neacșu, exclus din PSD de Liviu Dragnea, cu care făcuse echipă inițial, apoi înscris în Partidul Pro România, micul PSD al lui Victor Ponta, revenit mai noi înapoi în marele PSD.

Marian Neacșu are o condamnare definitivă la șase luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a angajat ilegal fiica la propriul birou parlamentar.

Articolul celor de la PRESShub, din care am citat, poate fi lecturat integral aici.

În imaginea de sus, Marian Neacşu, şeful SGG, alături de fosta sa colegă de partid, ex-comisarul european Corina Creţu.

sursa foto: Facebook/Marian Neacşu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

De mâine reîncep programele de reînnoire a parcului auto Rabla Clasic şi Rabla Plus

De mâine, 24 martie, persoanele fizice şi juridice se...

Poliţişti argeşeni şi-au căutat azi viitori colegi printre elevii de la Liceul Sanitar din Piteşti

Poliţişti argeşeni au vizitat azi Liceul "Ion Cantacuzino" (Sanitar)...

Grădina Zoologică Piteşti, noul program de vară

Grădina Zoologică Piteşti trece, începând de săptămâna viitoare, la...

Prima ligă de fotbal ia o pauză; Naţionala se pregăteşte să rateze şi Euro 2024

Prima ligă de fotbal din România, alături de competiţiile...

UEFA o poate exclude pe FC Barcelona din cupele europene

Problemele se ţin lanţ de gruparea catalană FC Barcelona....