După valul de demisii ale mai multor medici, asistente şi infirmiere, din mai multe spitale din ţară (au fost astfel de cazuri şi la Spitalul din Mioveni), Guvernul Ludovic Orban pregăteşte nişte măsuri dure împotriva cadrelor medicale care aleg să „dezerteze”.

„Toată lumea, de la șefi de stat la medici infecționiști, a spus că suntem în război. În acest război, personalul medical se află în prima linie. Românii i-au numit deja „eroii în alb”. Dar frontul – ca în orice război – nu are doar eroi, ci și dezertori. Să-i tratăm și pe unii, și pe alții așa cum merită, după atitudinea și faptele lor”, a observat, cu temei, jurnalistul Grigore Cartianu.

Sunt două variante luate în calcul de Executiv: una ar fi interzicerea dreptului de liberă practică pe teritoriul României pentru „dezertori”.

Premierul Orban, personal, însă, ar înclina spre o variantă mai lejeră:
„Interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată și din zona politică, și din afara zonei politice. Nu am o opinie clar formulată.

Este ușor să spui să nu mai practice medicina, dar România și așa duce lipsă de cadre medicale…

… Eu le-aș da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgență, prin derogare de la Codul Muncii”, a declarat dl Orban, la o emisiune televizată, aseară.

În imagine, corpul vechi al Spitalului din Mioveni, amenajat ca să poată primi bolnavi de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here