Guvernul măreşte pensiile şi alocaţiile pentru copii, de la 1 ianuarie 2022. Persoanele cu handicap vor primi o indemnizaţie în plus

Date:

Share post:

Potrivit declaraţiilor făcute în această dimineaţă de prim-ministrul Nicolae Ciucă, Guvernul României (foto) urmează să aprobe, în ședința sa de azi, o ordonanță de urgență care prevede majorarea punctului de pensie la 1.586 lei și a alocațiilor pentru copii cu vârste de peste doi ani la 243 lei.

Ambele majorări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022, a dat asigurări prim-ministrul Ciucă.

Alocația pentru copiii de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul celor cu handicap, va crește la 600 de lei, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă menţionat.

Indemnizația socială pentru pensionari va fi majorată cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei, iar pentru persoanele cu handicap, ordonanţa prevede acordarea unei indemnizaţii suplimentare, a 13-a, în luna ianuarie a anului viitor.

Măsurile de mai sus fac parte din aşa-numitul pachet social, promovat şi susţinut de PSD şi primit cu reticenţă de celelalte partide din coaliţia guvernamentală, PNL şi UDMR, plus minorităţi.

Într-o intervenţia radiodifuzată (la radioul public), în această dimineaţă, Mircea Coşea, fost politician (şi PSD, şi PNL) şi fost ministru, şi-a exprimat reţinerea faţă de acest pachet social, întrucât „nu se întrevăd clar” sursele de finanţare ale acestor măsuri sociale.

sursa foto: Guvernul României

Vizite2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Cum jocurile de noroc pot îmbunătăţi claritatea mentală

Jocurile de noroc ofertate de orice cazino sunt în...

Eveniment cultural: Premii la revistă

 E vorba de mensualul ”ARGEȘ”. Cu tradiție de peste-o...

WC-urile din Piteşti, mereu inovatoare: trei scaune de toaletă într-o singură cabină

Hotărât lucru, la capitolul WC-uri, Piteştiul e cel mai...

Accident la Bascov, soldat cu un rănit

Un accident rutier s-a produs în localitatea Bascov, azi...