Azi, chiar la începutul şedinţei de Guvern, prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că îşi va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

„De la instalarea Guvernului, am spus foarte clar că noi facem ceea ce e necesar, corect, democratic și ceea ce își doresc oamenii, nu potentații. Probabil că mulți primari doresc alegeri într-un tur.

Pentru a îmbunătăți performanța administrației locale e vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unul din cetățenii dintr-o comunitate locală. Existența unui tur doi presupune negocierea unei majorități în CL care să permită realizarea proiectelor.

Ca atare, e vremea să facem ce vor oamenii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Opoziţia are timp trei zile pentru a depune moţiune de cenzură, altfel proiectul de lege care statuează alegerile în două tururi devine lege.

PSD şi UDMR depun moţiune de cenzură

Liderul PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat foarte prompt că formaţiunea pe care o conduce va iniţia o moţiune de cenzură.

„O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR. Și vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă această moțiune.

Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară”, a anunţat preşedintele PSD.

Totuşi, dl Ciolacu a mai spus că, în varianta în care Guvernul Orban va cădea, PSD nu va propune un prim-ministru din interiorul partidului, ci va propune un premier din afara PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here