Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat la finalul săptămânii trecute, că Executivul lucrează la elaborarea unui proiect dde lege prin care să interzică cumularea pensiei cu salariul de angajat în sectorul public.

„Trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public.

Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată, în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”, a declarat dna Alexandru, la postul TV Digi24.

Cu ceva ani în urmă, în plină criză economică, Guvernul condus atunci de prim-ministrul Emil Boc a luat o măsură asemănătoare, dar care interzicea cumulul pensiei cu orice fel de salariu, fie el dobândit din sectorul public, fie din sectorul privat.

Atunci, Curtea Constituţională a decis că măsura respectivă este neconstituţională.

De data aceasta, Guvernul liberal intenţionează să permită cumularea pensiei cu salariul, dacă leafa e obţinută de la un angajator privat.

Ultima oră – Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat luni pentru G4Media.ro că va exista o categorie de personal căreia nu i se va aplica interdicția de a cumula pensia cu un post de bugetar: cei care au pensii mai mici decât salariul minim brut (2.080 de lei în prezent, propus să crească la 2.230 de lei de la 1 ianuarie 2020).

Mai multe despre precizările dnei ministru, de azi, puteţi citi accesând link-ul de mai jos:

sursa foto: Facebook/Violeta Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here