După cum însuşi şeful PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, după referendumul privind familia, Guvernul condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă va suferi o remaniere substanţială.

Această remaniere intervine după ce o mulţime de voci, inclusiv din PSD, au reproşat capacitatea intelectuală sub orice critică a unor membri au Guvernului, dar şi ineficienţa altora.

Sunt câteva nume care în mod aproape cert vor părăsi Guvernul.

Primul pe lista neagră e dl Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Acesta e unul din contestatarii cel mai înverşunaţi ai liderului Liviu Dragnea, aşa că rămânerea sa în Guvern e cel puţin improbabilă.

În plus, dl Stănescu e administratorul unor fonduri substanţiale, ceea ce e un motiv în plus pentru ca preşedintele Dragnea să-l vrea mazilit.

Alt ministru care e ca şi mazilit e cel al Culturii, actorul George Ivaşcu. Apropiat al Gabrielei Firea (şi ea, un lider al grupării anti-Dragnea), dar şi ineficient în funcţie, dl Ivaşcu are şanse mari de tot să revină pe scenă.

Nici ministrul Transporturilor, Lucian Şova, nu are decât şanse minime să îl apuce anul nou în funcţie. Cu rezultate total nesatisfăcătoare în materie de infrastructură rutieră şi feroviară, dl Şova e intens contestat din toate părţile.

Şi la Economie va veni altcineva în locul inodorului, insipidului şi invizibilului ministru Dănuţ Andruşcă. În afară de faptul că aportul său a fost undeva spre zero, a dovedit că e incompetent în post aproape de fiecare dată când a trebuit să vorbească despre activitatea ministerului.

În mod normal, nici „fata cu palinca” (Ioana Bran) nu are şanse să mai rămână la conducerea Tineretului şi Sportului. deşi are tată” bazat”, apropiat de-al liderului Liviu Dragnea.

Cu activitate spre zero şi pricepere la fel, dra Bran n-a reuşit decât să se facă de râs ca ministru, atunci când şi-a pus consilierii să sune la un post de radio (unde era invitată) şi s-o laude în direct.

Ar mai fi şi alte nume pe listă, dar cele de mai sus sunt, în opinia noastră, cele care au cele mai mari şanse să se regăsească pe lista remanierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here