Guvernul a adoptat, acum câteva ore, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei.

„Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a Justiţiei, care urmează sa intre în vigoare mâine. Pentru corelarea prevederilor, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisie de la Veneţia, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă. Consider că modificările aduse Legilor Justiţiei se vor dovedi benefice pentru înfăptuirea justiţiei, pentru cetăţeni”, a apreciat ministrul Justiţiei, dl Tudorel Toader.

Deputatul PSD  de Olt Florin Iordache (cel cu „altă întrebare”, în imagine), fost preşedinte al celebrei comisii de modificare a acestor legi, s-a declarat satisfăcut de ordonanţa menţionată, spunând, într-o declaraţie oferită agenţiei de presă Mediafax, „că modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţa de urgenţa adoptată de Guvern, sunt foarte bune şi că toate prevederile se regăsesc în observaţiile Comisiei de la Veneţia”.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei a fost adoptată fără niciun fel de dezbatere publică şi fără a se ţine cont de observaţiile asociaţiilor profesionale ale magistraţilor.

sursa foto: Realitatea Oltului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here