„Cum se vede guvernare PNL-USR PLUS-UDMR prin ochii unui român obișnuit?”, se întreabă colegul Răzvan Chiruţă, de la Newsweek România, la 10 luni de când coaliţia numită are Puterea în România. Şi răspunde, într-un articol de opinie publicat zilele trecute, articol care ar trebui să fie o reală temă de meditaţie pentru cei de la Putere.

„Premierul Florin Cîțu (foto) este preocupat doar de lupta internă și de a găsi noi metode de a-l umili pe Ludovic Orban și mai puțin de guvernare. Iese în fiecare zi cu declarații despre cât de minunate sunt lucrurile în România, sub guvernarea sa, în timp ce populația constată că prețurile au crescut cam în toate domeniile și puterea de cumpărare e în scădere. 

Vicepremierul Dan Barna vine cu propuneri absurde, de genul „să nu le permitem nevaccinaților să meargă în weekend la mall”, în timp ce campania de vaccinare e aproape moartă și nu există din partea guvernului nici o soluție pentru a o impulsiona. Asta în condițiile în care e tot mai evident că valul 4 – care a speriat deja Europa – începe și în România. 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, pare că are ca singur scop uciderea urșilor, e singura soluție pentru care militează și pe care o vrea… Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îi urează „La mulți ani! ” unui baron mort de 200 de ani și, în loc să își ceară scuze pentru o greșeală până la urmă ușor de uitat, insistă și îi urează „La mulți ani” și lui Mihai Eminescu. Asta după ce l-a rugat pe un cetățean cu probleme financiare să își caute și un part-time. 

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, se laudă în zeci de postări pe Facebook despre cât de extraordinar politician și bun demnitar este el, despre cât de profesionist a lucrat cu echipa lui spectaculoasă la PNRR, în timp ce PNRR-ul României încă așteaptă să fie aprobat, pentru că are multe hibe”.

Fragmentele de mai sus sunt doar câteva citate din articolul cu iz de rechizitoriu pe care îl puteţi lectura integral accesând link-ul de mai jos:

https://newsweek.ro/opinii/cum-se-vad-10-luni-de-guvernare-de-dreapta-prin-ochii-unui-roman-simplu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here