Întrebat, ieri, despre viziunea Guvernului României privind vaccinarea obligatorie anti-Covid a personalului sanitar din ţară, prim-ministrul Florin Cîţu a spus că Executivul pe care îl conduce nu are în plan să instituie o astfel de obligativitate. Deşi aceasta a fost sau este pe cale să fie introdusă în alte state europene (Lituania, Malta, Grecia şi Franţa ar doar câteva exemple în acest sens).

„Propunerea noastră către Ministerul Sănătăţii este ca să fie testaţi cei care nu vor să se vaccineze şi să plătească pentru teste”, a spus premierul Cîţu. Cei care refuză şi vaccinarea, şi testarea pe cheltuială proprie, vor primi sarcini de serviciu care nu presupun contactul cu pacienţii, a mai spus prim-ministrul.

Acesta nu a menţionat ce metodă de testare va fi folosită pentru personalul sanitar nevaccinat (costurile unui test variază, în funcţie de metodă, putând ajunge la aproximativ 300 de lei, în cazul unui test RT-PCR) şi nici care va fi frecvenţa cu care personalul nevaccinat va fi obligat să se testeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here