Grupul Renault a convocat pentru mâine o reuniune a Consiliului său de Administraţie, fiind posibil ca la sfârşitul acesteia să fie anunţat înlocuitorul actualului preşedinte-director general, Carlos Ghosn, arestat de mai multă vreme în Japonia, pentru fapte de corupţie.

De ce l-au arestat japonezii pe boss-ul Renault

Presa economică din Franţa a scris, azi, că e posibil ca Ghosn să fie înlocuit nu de un singur om, ci de doi sau chiar trei oameni, care să alcătuiască un fel de conducere temporară colectivă a grupului Renault.

Preşedintele-director general al grupului, Carlos Ghosn, a fost arestat la Tokyo, în data de 19 noiembrie 2018. Justiţia japoneză a respins de două ori cererile avocaţilor acestuia de a fi cercetat şi judecat în stare de libertate.

Mai mult, magistraţii niponi au respins şi propunerea lui Ghosn, de a purta o brăţară electronică de localizare şi de a plăti o cauţiune consistentă, menţinându-l pe boss-ul suprem al Renault în stare de arest.

Actualmente, grupul Renault înglobează, pe lângă marca Dacia, şi mărcile Nissan, Datsun, Infiniti (divizia de lux a lui Nissan), Lada, Samsung Motors şi Alpine.

Pentru uzina Dacia, arestarea lui Carlos Ghosn nu pare să aibă vreun impact sesizabil, câtă vreme activitatea la Mioveni se desfăşoară normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here