Grup infracţional organizat, de traficanţi de persoane, „călcat” de poliţiştii de la „Crimă Organizată” (video)

Date:

Share post:

Membri ai unui grup infracţional organizat, care trafica fiinţe umane silindu-le să cerşească, a fost percheziţionat azi de poliţişti de la „Crimă Organizată” Piteşti şi procurori ai DIICOT.

Două victime ale traficanţilor au fost obligate să cerşească în folosul traficanţilor, iar una a fost silită să-i slugărească pe aceştia, au conchis anchetatorii.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei, care a acționat până în prezent.

Membrii grupului ar fi racolat și exploatat 2 victime, provenind din rândul persoanelor fără familie sau adăpost ori cu probleme de natură medicală, pe fondul stării de vulnerabilitate a victimelor, din cauza vârstei, situației sociale, lipsei de educație sau a afecțiunilor de care suferă.

„Victimele ar fi fost transportate succesiv, în municipiul București și în județele Argeș, Dâmbovița, Constanța, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Covasna și ar fi fost obligate să practice cerșetoria în trenuri, gări și stații ale mijloacelor de transport urban.

Totodată, una dintre victime ar fi fost adăpostită în condiții improprii și degradante (în epava unui microbuz, foto sus – n.r.), fiind obligată să presteze activități de întreținere a gospodăriei celor în cauză.

Sumele de bani obținute de cele două victime, din practicarea cerșetoriei, ar fi fost însușite de membrii grupului infracțional organizat.

Pentru a menține starea de dependență a victimelor, cei bănuiți ar fi folosit în mod repetat violența fizică și verbală față de victime, precum și diferite amenințări aduse acestora.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate 8 telefoane mobile, peste 22.000 de lei și 650 de euro.Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, privind 4 persoane, cu vârste între 15 și 52 de ani.

După administrarea probatoriului, trei bănuiți au fost reținuți, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 27 iulie, să fie dispuse măsuri preventive”, a transmis biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Celor două victime ale traficanţilor de persoane le-au fost asigurate măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

sursa foto/video: DIICOT/Poliţia Română/IPJ Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...