Grindină şi vijelii, aseară, în nordul judeţului Argeş

Date:

Share post:

Ploile torenţiale anunţate de avertizarea meteo cu cod portocaliu, care a expirat în această dimineaţă, au lovit destul de serios judeţul Argeş, mai cu seamă partea de nord a acestuia.

Ploile, împreună cu vântul puternic, care s-a transformat în vijelii, pe alocuri, au fost însoţite adesea şi de grindină, fapt care a afectat serios culturile.

La Mioveni, acoperişul unui bloc a zburat cu totul şi s-a prăbuşit peste o maşină, avariind-o destul de serios. A fost nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU Argeş pentru îndepărtarea acoperişului (foto sus)

Pe şoseaua dintre Piteşti şi Câmpulung a căzut grindină de dimensiuni mari, care a îngreunat traficul rutier.

De asemenea, a plouat torenţial şi a căzut grindină şi în satele muscelene, de la nord de Câmpulung spre Târgovişte şi Braşov.

Unele culturi agricole au fost compromise în bună măsură. În satul Păuleasca, comuna Miceşti, pompierii a trebuit să intervină cu o motopompă, pentru a degaja apa care inundase un imobil.

„Vremea extremă a făcut pagube însemnate în această seară în orașul Mioveni și în localitățile învecinate. În doar câteva minute străzile și gospodăriile au fost acoperite cu gheață și grindină, grădinile și livezile au fost devastate de vijelie și grindină”, a informat primarul din Mioveni, Ion Georgescu.

surse foto: ISU Argeş, Facebook/Cristi Bădescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular