Cea mai prestigioasă competiţie a fotbalului intercluburi din America de Sud, Copa Libertadores (echivalentă cu Champions League în Europa) a ajuns în faza sferturilor de finală.

În primul joc din această fază, azi la San Miguel de Tucuman s-au întâlnit echipa locală Atletico şi brazilienii de la Gremio Porto Alegre.

Gazdele, fără niciun fel de palmares notabil pe plan internaţional, nu păreau a avea multe şanse în faţa lui Gremio, formaţie care are un palmares impresionant: de două ori campioană a Braziliei, 5 cupe ale Braziliei, o supercupă, de trei ori laureată a Copei Libertadores şi de două ori a Recopei Sudamericana (echivalentul Europa League).

Pe teren, şi de la televizor s-a văzut clar că brazilienii sunt superiori. Au şi marcat o dată, în prima repriză, iar în partea secundă au mai marcat o dată, profitând de eliminarea argentinianului Nunez (a călcat cu crampoanele pe spatele unui adversar pe care tot el îl faultase dur).

Jocul a fost la discreţia lui Gremio, care putea câştiga şi mai clar dacă atacanţii brazilieni nu se dovedeau (cum altfel?) boemi la finalizare.

Chiar şi aşa, Gremio Porto Alegre nu prea mai are cum pierde calificarea în semifinale.

În aceeaşi fază a competiţiei, în această noapte se joacă derby-ul argentinian Independiente Buenos Aires-River Plate Belgrano şi Boca Juniors Buenos Aires-Cruzeiro Belo Horizonte (Brazilia).

Celălalt meci al sferturilor, dintre chilienii de la Colo Colo Santiago şi brazilienii de la Palmeiras Sao Paolo se joacă o zi mai târziu.

sursa foto: diario Los Andes, Argentina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here