Azi noapte, spre dimineaţă, s-a jucat al doilea meci din sferturile Copa Libertadores la fotbal, manşa retur, dintre brazilienii de la Gremio Porto Alegre şi argentinienii de la Atletico San Miguel de Tucuman.

După 0-2 în manşa tur, brazilienii porneau favoriţi, dar argentinienii au umplut presa din ţara lor cu declaraţii optimiste, cum că „nimic nu e încă pierdut”, „Gremio nu e mai valoroasă decât noi, ne putem califica” şi altele asemenea.

Şi această partidă s-a jucat pe un stadion (Arena do Gremio) arhiplin, în care tribunele au cântat de la primul şi până la ultimul fluier al arbitrului chilian Tobar Vargas.

Atletico Tucuman a început curajos, a pus în câteva rânduri în pericol poarta adversă, dar, după vreo jumătate de oră de joc, superioritatea brazilienilor a început să fie din ce în ce mai evidentă.

Oaspeţii nu au dezarmat nici după ce Luan a deschis scorul (min. 36), oarecum contrar cursului jocului.

Însă, speranţele argentinienilor au fost spulberate definitiv la finalul primei reprize, atunci când portarul oaspete Lucchetti a fost eliminat, după un fault grosolan, în careu, asupra vârfului Everton, scăpat singur spre poartă.

Penalty-ul l-a transformat Cicero, s-a intrat la cabine cu 2-0 pentru Gremio, iar problema calificării era deja rezolvată pentru brazilieni.

Ca atare, aceştia au jucat în partea secundă mai mult pentru public, la spectacol, cam în maniera în care joacă baschet vestita trupă Harlem Globetrotters.

Am văzut de toate în această repriză: scheme inedite, călcâie, driblinguri sud-americane…dar şi două goluri,

Cu scorul total de 6-0, Gremio Porto Alegre s-a calificat en fanfare în semifinale.

În această noapte are loc returul dintre Palmeiras şi Colo Colo (Chile), în tur 2-0 pentru brazilieni, iar mâine noapte, ultimul sfert, dintre Cruzeiro şi Boca Juniors, după 2-0 în tur pentru argentinieni.

sursa foto: Periodico Clarin, golperu.pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here