Vestea că în Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor a fost aprobat proiectul de lege care elimină pensiile speciale pentru grefieri (printre alte categorii sociale) i-a nemulţumit profund pe aceştia.

„Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea înțelege să declanșeze o primă acțiune de protest care va conduce până la blocarea totală a activității în instanțe și parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, a transmis Sindicatul Grefei Judiciare, printr-un comunicat de presă.

Peste 6.000 de grefieri au ieșit azi, de la ora 10, în faţa instanţelor şi a parchetelor din ţară, inclusiv la Piteşti, pentru a protesta împotriva măsurii care-i lasă fără pensii speciale.

Camera Deputaților, care e for decizional în acest caz, are chiar azi pe ordinea de zi a plenului proiectul de lege iniţiat de PNL care abrogă pensiile speciale pentru parlamentari, magistrați, grefieri, funcţionari publici cu statut special etc.

sursa foto: Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here