Gogoaşa anului 2022: „Publitrans Piteşti are cea mai verde flotă de autobuze din ţară”

Date:

Share post:

Ieri, cu ocazia recepţionării primului autobuz electric Solaris Urbino, directorul Publitrans Piteşti, Manuel Rotaru, a comis următoarea laudă de sine: „La ora actuală, avem cea mai verde flotă de autobuze din ţară”.

„Structura parcului (auto al Publitrans – n.r.) va fi de 40 de autobuze electrice, 20 hibride şi 70 cu motor convenţional. Reţineţi, va fi, nicidecum este.

La un parc auto de 130 de autobuze, vor fi 70, deci mai bine de jumătate, care vor merge în continuare pe motorină. Asta numeşte dl Manuel Rotaru „cea mai verde flotă din ţară”.

Evident, nu are cum să fie flota asta, care arde preponderent motorină, cea mai verde din ţară. Există, însă, un oraş – nu mai mare decât cartierul Găvana din Piteşti – Turda, judeţul Cluj, care chiar se poate lăuda că are cea mai verde flotă de autobuze urbane din ţară.

Toate cele 20 de autobuze al societăţii Transport Urban Public Turda (TUP) sunt electrice. Iar asta încă din decembrie 2019. Primăria de acolo a accesat bani europeni, n-a aşteptat s-o facă vreun minister şi de vreo doi ani şi jumătate acolo nu se mai arde motorină.

Mai mult decât atât, „toate mașinile sunt dotate cu camere de supraveghere video, aer condiționat, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități și sistem E-Ticketing… Flota celor 20 de autobuze este dotată cu un sistem de plată contactless și paperless.

Astfel, puteți achiziționa bilete de călătorie direct din autobuz, utilizând cardul bancar și orice aplicație care scanează codul QR pentru telefonul mobil”, după cum precizează cei de la TUP Turda, pe site-ul societăţii.

Omul care a făcut ca micul oraş clujean să fie primul din România cu transport urban de călători integral electric este primarul Cristian Matei. A fost pesedist, dar a fost dat afară din partid după ce i-a atras atenţia fostului lider Liviu Dragnea că nu e bine ce face.

Acum e membru PNL, şef al organizaţiei municipale a partidului, şi tot primar este. Din PNL încă n-a fost dat afară.

Faceţi o vizită la Turda, dle Manuel Rotaru, sigur aveţi ce învăţa de acolo.

sursa foto: TUP Turda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Transportul public din Târgu-Mureş, adus în 2022, cu ajutorul banilor europeni (Preluare PressHub)

Târgu-Mureş, ultimul mare oraş din Transilvania în care transportul...

Cartea zilelor noastre: Același Daniel Silva

Plin de notorietate. Grație romanelor sale. Unu` mai palpitant...

Accident mortal la Valea Mare Pravăț

În urmă cu puțin timp, în localitatea Valea Mare...

Cum să decorezi brazi artificiali de lux ca un profesionist?

Cu totii ne dorim sa impodobim bradul perfect cu...

Un proxenet şi un negustor de cannabis, luaţi pe sus de poliţiştii de la Operaţiuni Speciale

Despre fenomenele traficului de droguri şi al traficului de...