Georgiana Drăghici, trei ani de închisoare în dosarul taberei pentru tineretul PSD

Date:

Share post:

Georgiana Drăghici, soţia deputatului PSD de Argeş Mircea Drăghici, a fost condamnată azi la trei ani de închisoare, în dosarul taberei de vară pentru tineretul PSD, plătită din banii Ministerului Tineretului.

Sentinţa a fost pronunţată de magistraţi de la Tribunalul Bucureşti.

Dna Drăghici nu va intra, deocamdată, la puşcărie, pentru că sentinţa nu este definitivă. În plus, magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei.

Alături de ea, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi un fost director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Cristian Meleşteu (fost director al Casei Studentului din Piteşti), şi un apropiat al lui Drăghici, Doru Bălăşoiu.

DNA a adus împotriva Georgianei Drăghici acuzaţii de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participație improprie la abuz în serviciu… instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi organizat ilegal o tabără de vară a tineretului PSD, în 2013, la Poiana Braşov.

Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor 102 de participanți (circa 14.000 de lei) destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică, susţine DNA.

Potrivit procurorilor, mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nici măcar nu au participat la acel eveniment.

Conform acuzaţiilor, audiată ca martor, în aprilie 2016, Georgiana Drăghici ar fi făcut „afirmații mincinoase și nu a spus tot ce știa” cu privire la aspectele esențiale și, totodată, „a determinat o altă persoană să facă afirmații mincinoase în cadrul declarației de martor pe care aceasta din urmă a dat-o în cauză, în scopul evitării implicării sale în cercetări și favorizării inculpatului Bălășoiu Doru”.

Georgiana Drăghici a fost jurnalistă la un cotidian local (acum, dispărut), consilier al europarlamentarului Daciana Sârbu (soţia lui Victor Ponta) şi cadru didactic la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Piteşti.

În imagine, soţii Georgiana şi Mircea Drăghici.

sursa foto: Agressive/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...