Georgia Guidestones, închipuiți și batoane de dinamită

Date:

Share post:

Pe 6 iulie 2022, Georgia Guidestones, un megalit modern de care se leagă o mulțime de teorii ale conspirației, a fost ținta unui atentat cu bombă, care l-a distrus parțial. Ulterior a fost demantelat, datorită riscurilor de siguranță (putând să cadă cuiva în cap șandramaua).

Operă a unui grup restrâns de rednecks halucinați cu mărunte veleități filosofico-survivaliste, monumentul ar fi trebuit să transmită un mesaj peste generații. Un Decalog modern și (pseudo)”raționalist”, parțial înfricoșător: nu prin trimiterile sale sataniste (cum afirmă diverși!), ci prin platitudinea ideatică, în total contrast cu originalul veterotestamentar, considerabil mai articulat. Autorii lui, în anii ʼ80  ai secolului trecut, au demonstrat fără intenție că pentru unii mileniile au trecut degeaba.

Georgia Guidestones

Partea cea mai controversată este enunțul nr. 1. ”Mențineți umanitatea sub 500 de milioane de persoane, în echilibru permanent cu natura”, tradus de alți halucinați ca un blueprint al Ocultei, care și-a propus să reducă dramatic numărul populației actuale.

În fapt, este vorba despre un monument gândit prin prisma civilizațiilor ciclice, un martor al ciclului actualul pentru cel viitor, postcatastrofic. Ca să fie mai ușor de înțeles, gândiți-vă că ar fi o directivă primită de Noe după Potop. Nu reducea nimic, ci fixa o limită superioară, de atins la sfântu-așteaptă.  Care între noi fie vorba, este rezonabilă.

Realizatorii monumentului sunt cunoscuți – inclusiv public – dar nu s-a insistat suficient pe identitatea lor. Și asta pentru că deși au eșuat în a marca lumea cu mesajul lor sterp, au generat involuntar un hip turistic. Venea americanuʼ să se zgâiască la ”minune” – nici nu conteză cu ce gânduri! – și cheltuia bani, local.

Asta până când s-au trezit niște prăpădiți, cu mintea îmbâcsită de conspirații prostești și improbabile, să ia ”atitudine” și să se joace de-a artificierii. Și au primit aplauze îmbăloșate, inclusiv de la confrații lor români întru lobotomie culturală.

Partea proastă pentru ei și ortacii lor, este că acest gest stupid vine în siajul unui document al FBI care indica programatic teoriile conspirației ca precursoare și acceleratoare ale terorismului domestic (așa numesc ei varianta internă).

Unora documentul prezentat o să le dea apă la moară și nu ne-ar mira ca în viitorul apropiat să apară teorii cum că Oculta a desfășurat o operațiune false-flag ca să genereze un pretext. Plecând de la același set de date, azi aplauzi, mâine înjuri. Face sens, cum frazează analfabeții.

Altora le va pune brățări de crom-vanadiu la mâini (la americani se practică inclusiv cele la picioare). Și-i va introduce în selectul club al dinamitarzilor de monumente – talibani, Stat Islamic -, crema cum s-ar zice.

Însă cei din comitatul Elbert, statul Georgia, au rămas cu paguba și cu gaura-n buzunar.

Alte articole semnate de Vlad-Ionuţ Musceleanu puteţi citi aici sau aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Accident teribil pe strada Smeurei din Pitești. Doi răniți grav

Un teribil accident rutier s-a produs în această seară,...

Accident între un autoturism şi o autobetonieră, lângă Autogara veche din Piteşti

Un accident rutier violent s-a produs azi, după-amiază, în...

Carambol între trei maşini, în plin centrul Piteştiului

Un accident rutier între trei maşini a avut loc...

Simfonia Lalelelor 2023 va avea loc în aprilie, nu în mai

Simfonia Lalelelor 2023 nu va mai avea loc la...

Fabrica de permise auto de la Piteşti s-a mutat la Braşov

Celebra fabrică de permise de conducere auto contra şpagă...

Loc de joacă din Piteşti, vandalizat de nişte puştani needucaţi (video)

Un loc de joacă din Piteşti a fost vandalizat,...

Adrian Sîrbu de la CSM Piteşti, argint la Campionatele Regionale de Înot pentru Cadeți

În acest weekend, la Izvorani s-au desfăşurat Campionatele Regionale...

Un urs a atacat un om în localitatea Nucşoara

Un bărbat a fost atacat de un urs, în...