Gennaro Gattuso, mesaj pentru toţi fotbaliştii: „Să nu aud că sunteţi obosiţi. Oboseală e la câmp, în fabrică, nu la fotbal”

Date:

Share post:

Gennaro Gattuso, fostul mare fotbalist italian, acum antrenor, a vorbit, cu ceva vreme în urmă, despre ce vrea de la jucătorii săi şi ce atitudine aşteaptă de la aceştia.

Evident, a făcut-o din experienţa sa de aproape 20 de ani (13 numai la AC Milan) de fotbalist profesionist de cel mai înalt nivel, aureolat cu o mulţime de trofee: campion mondial cu naţionala sa şi campion mondial al cluburilor, multiplu campion al Italiei, câştigător de cupe naţionale şi europene etc.

Mesajul lui Gennaro Gattuso nu se adresează doar jucătorilor Valenciei, echipă pe care o pregăteşte momentan, ci, în egală măsură, tuturor fotbaliştilor profesionişti din lume. Mai cu seamă celor plătiţi bine şi foarte bine ca să se antreneze şi să joace.

Îl reproducem integral (preluat de aici), cu nădejdea că poate îl vor citi şi jucătorii lui FC Argeş, ai lui CS Mioveni şi ai celorlalte echipe profesioniste de fotbal de la noi din ţară. Menţionăm că sublinierile ne aparţin.

„Până la 13 ani, am jucat fotbal pe plajă. Nu știu să bat o lovitură liberă și nici ce înseamnă să dai o pasă de gol. Și, totuși, am câștigat un campionat mondial.

Mi-am petrecut copilăria pe stradă, dar nu pentru că nu aveam familie sau casă, ci pentru că era unica modalitate de a face sport și de a-mi face prieteni.

Toți eram afară, jucam fotbal și ne distram. Nu aveam altceva, dar nu conta. Visam că, într-o zi, voi deveni fotbalist profesionist.

San Siro era departe, dar erau suficiente o minge și două cutii de tablă furate de la pescari, pentru porți, ca să ne simțim ca pe San Siro, Wembley, Maracana sau La Bombonera (stadionul celebrei echipe argentiniene Boca Juniors – n.n.). Visurile trebuie să le urmezi, pentru că se pot îndeplini.

Fotbalul mi-a dat mai multe decât i-am oferit eu. M-a făcut bogat, m-a făcut bărbat. Când ți se întâmplă ceea ce am pățit eu, cu moartea surorii mele, e greu de tot, dar ajungi să înduri totul.

Îmi fac meseria cu mare pasiune și știu că nu-mi permit să o las mai moale, trebuie să o respect întru totul. Și de asta, de multe ori, mă enervez. De la jucători vreau să văd același respect.

E obositor să joci? Poate fi, dar este o oboseală la nivel mental. Muncile grele sunt altele. Trăim într-o perioadă în care unii oameni nu au ce pune pe masă. Așa că nu-mi spuneți că e obositor să te antrenezi sau să joci. Vin din sudul Italiei, încercați să vedeți cum e. Apoi veți înțelege ce înseamnă să fii obosit.

Obosești când ești zugrav, când muncești pământul sau când mergi la fabrică. Obosești când te întorci acasă preocupat de taxele care trebuie plătite, obosești când cauți soluții pentru a nu rămâne fără bani până la finalul lunii. Asta e obositor și, mulțumesc lui Dumnezeu, eu nu am probleme de genul ăsta.

Nu vreau să mai aud întrebări de genul dacă eu am obosit sau vreun jucător e obosit. E o lipsă de respect față de cei care luptă în fiecare zi pentru a merge mai departe. Așa că n-ar trebui să ne plângem că fotbalul este din ce în ce mai puțin urmărit.”

sursa foto: facebook/Gennaro Ivan Gattuso

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...