Generalul de carton Nicolae Ciucă a demisionat din fruntea Guvernului. A ieşit la încălzire Marcel Ciolacu, vâslaşul lui Dragnea

Date:

Share post:

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, şeful PNL, şi-a anunţat azi după-amiază demisia din fruntea Guvernului PSD-PNL-UDMR, deschizând calea aşa-numitei „rotative guvernamentale”.

Nicolae Ciucă fusese numit de preşedintele Klaus Iohannis să conducă guvernul în toamna anului 2021.

În mandatul său de prim-ministru, Nicolae Ciucă s-a remarcat prin cerbicia cu care s-a agăţat de titlul de doctor în ştiinţe militare, deşi a fost acuzat, cu argumente serioase, că a plagiat. Adică a furat.

„Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat”, a scris jurnalista şi profesoara Emilia Şercan, în PressOne.

„După 18 luni şi 17 zile în care a deţinut funcţia de prim-ministru al României, Nicolae Ciucă a demisionat, lăsând în urmă o Românie cu o situaţie economică, socială şi politică extrem de fragilă”, a scris, luni, pe Facebook, Eugen Tomac, europarlamentar PMP.

Potrivit lui Tomac, citat de G4Media, Nicolae Ciucă a ratat cele mai importante obiective ale mandatului său de prim-ministru:

  • ”Aderarea României la Spaţiul Schengen – Obiectiv ratat
  • Folosirea banilor din PNRR pentru dezvoltare şi bunăstare – Obiectiv ratat
  • Reformarea administraţiei publice prin modernizarea marilor sisteme publice, în special în ceea ce priveşte pensiile şi salarizarea – Obiectiv ratat
  • Investiţii în 46 de spitale şi secţii prin PNRR – Obiectiv ratat
  • ”Suntem împotriva creşterii taxelor şi impozitelor pentru mediul de afaceri” – Obiectiv ratat
  • Operaţionalizarea şi implementarea Proiectului „România Educată” – Obiectiv ratat
Marcel Ciolacu, încadrat de deputata Simona Bucura-Oprescu şi de viceprimăriţa din Stâlpeni, Mariana Machedon

În locul lui Nicolae Ciucă, la şefia Guvernului ar urma săvină Marcel Ciolacu, şeful PSD şi al Camerei Deputaţilor, un tip mult mai dubios chiar şi decât generalul de carton Ciucă.

Vâslaşul preferat al lui Liviu Dragnea, partener de aventuri cinegetice al mafiotului sirian Omar Hayssam, Marcel Ciolacu a făcut o facultate dubioasă (Ecologică, Biologică, Bacteriologică ori ceva asemănător,) după 1989, la o vârstă deja înaintată.

Până la vârsta de 37 de ani, conform CV-ului său, dl Ciolacu n-a lucrat nicăieri şi n-a avut nicio ocupaţie. Pur simplu, de la vârsta de 18 ani şi până la cea de 37, în biografia celui ce se vreaal doilea om în statul român e o „gaură”.

Prin toamna lui 2020, primarul Cristian Gentea îl cadorisea pe acest Ciolacu cu un tricou al lui FC Argeş (foto sus) cu numărul purtat cândva de Nicolae Dobrin.

surse foto: arhivă ArgesulOnline.ro, Facebook/Mariana Machedon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...

Daniel Stanciu, în iulie 2022: „Vreau să ducem acest club la un alt nivel!” Felicitări, l-aţi dus

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeş, declara...