Cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu a fost notificat, ieri, fără nicio discuţie prealabilă, de către conducerea Adevărul Holding, că îi încetează contractul cu revista „Historia”, deţinută de societatea menţionată.

Revista respectivă a fost fondată de Ion Cristoiu în urmă cu 18 ani şi vândută, ulterior, holdingului Adevărul.

Dl Cristoiu (poreclit Ardei umplut) a devenit celebru în presa românească drept inventator al presei tabloide, după ce a fondat, la începutul anilor ’90, ziarul „Evenimentul Zilei”, rămas şi el în istoria presei prin ştirea cu găina care a născut pui vii.

„Ion Cristoiu a scris la „Historia” în toți cei 18 ani de viață ai revistei pe care a fondat-o. Concedierea sa are legătură, probabil, cu criticile sale constante la adresa ziarului „Adevărul”, coleg de trust cu „Historia”.

Cristoiu a numit „Adevărul”, de mai multe ori, „gazeta de perete a SIE” – o afirmație aberantă, niciodată probată. O asemenea dovadă de rea-credință și de lipsă de profesionalism gazetăresc poate justifica întreruperea colaborării cu un ziarist, fie el și o celebritate”, notează colegii de la www.ziariştii.com

Jurnalistul născut în satul Gugeşti, judeţul Vrancea, a mai fondat săptămânalele „Zig-Zag” (1990) și „Expres Magazin” (1990), precum și cotidianul „Evenimentul zilei” (1992), toate, publicații de mare succes, la vremea respectivă, dar al căror succes s-a stins de-a lungul anilor.

Cunoscut, iniţial, ca un gazetar mereu de partea Opoziţiei şi critic al Puterii, de ceva vreme, maestrul Cristoiu a început să arate o propensiune din ce în ce mai evidentă pentru coaliţia care conduce acum ţara.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here