După victoria zdrobitoare cu UTA, din etapa precedentă (scor 4-1), FC Argeş ar fi avut nevoie de încă o victorie, „legată”, în această seară, pentru a putea spera cu temei la barajul pentru Europa Conference League.

Adversarul, Gaz Metan Mediaş, în postura de gazdă, voia, de asemenea, cele trei puncte pentru a aborda mai liniştit ultimele 5 etape ale play-out-ului, din perspectiva evitării retrogradării.

Argeşul a atacat mai mult, dar cu palide realizări ofensive

Meciul a fost unul mai deosebit pentru portarul nostru, ALexandru Greab, care a fost legitimat câteva sezoane la Gaz Metan, dar nu s-a impus niciodată ca titular, nevând loc de veteranul Răzvan Pleşca (37 de ani), cel care a apărat şi în această seară poarta sibiană.

Argeşul a început ceva mai insistent în atac, oaspeţii au preferat clasica apărare combinată cu mingi lungi pe vârfuri, dar sibienii au deschis, totuşi, scorul, graţie punctului marcat de Deaconu, în minutul 23, oarecum împotriva cursului jocului.

Restul de 70 de minute a reprezentat o alergare în gol a Argeşului, după egalare. Şi-am fi pierdut dacă zeiţa Fortuna nu-l înghiontea pe fundaşul ceh Ondrej Bako, de la Gaz Metan, să facă un henţ copilăresc în careu, în penultimul minut adiţional dictat de arbitru.

A fost penalty, a executat deştept Malele (în stil Rivellino*, pentru cei care şi-l mai amintesc pe fostul mare fotbalist brazilian, inventatorul celebrei fente „elastico”), Pleşca a fost cât pe ce să ghicească intenţia angolezului nostru, dar mingea a intrat în poartă şi meciul s-a încheiat 1-1.

Se poate spune că a fost o remiză norocoasă. Poate aşa a şi fost. Dar şi norocul face parte din joc, iar Gaz Metan, dacă ar fi fost mai bună, mai marca şi câştiga.

Remiza ni s-a părut echitabilă şi ne menţine în cursa pentru un loc de cupă europeană. Totuşi, dacă e cineva nemulţumit de remiză, Argeşul ar fi îndreptăţită să fie, pentru că Gazul, după ce a deschis scorul, n-a mai jucat nimic.

FC Argeş a controlat meciul, a dominat după primirea golului, a presat mai mult, dar n-a putut înscrie decât din penalty-ul cadou făcut de Bako, în prelungiri. Finalmente, e bun şi un punct. Se adună şi acesta la celelalte.

Dacă Antun Palic şi Cephas Malele ar fi fost azi în formă mai bună, sigur am fi putut câştiga la Mediaş. Palic a fost, însă, în zi proastă, iar Malele… dacă nu executa şi nu marca din penalty, nici n-am fi ştiut că a fost pe teren.

Adevărul e că depindem mult, prea mult, de aceşti doi jucători. Când ei nu sunt în zi bună, avem probleme. Azi, ambii au jucat mult sub posibilităţi, iar glonţul eşecului ne-a ţiuit pe la urechi.

surse foto: capturi video Digisport

Nota redacţiei – Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu au auzit de fotbalistul brazilian Roberto Rivellino, menţionăm doar că regretatul Diego Maradona spunea despre brazilian că a fost idolul său din tinereţe.

Mai jos, accesând link-ul respectiv, puteţi vedea cam ce ştia să facă cu mingea acest genial brazilian Rivellino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here