Spre lauda conducerii clubului din Mioveni, aceasta, probabil în consens cu antrenorul Alexandru Pelici, a păstrat, în linii mari, acelaşi lot cu care a promovat în prima ligă. Astfel că primul 11 aliniat de Mioveni azi, la Mediaş, a avut 7 sau 8 titulari care se regăseau în prima garnitură şi sezonul trecut.

Meciul a început într-o notă de dominare uşoară a gazdelor, care au ratat o primă ocazie mare de gol în minutul 5: o schemă la o fază fixă l-a pus în pziţie bună de şut pe un atacant al Mediaşului, însă, portarul Popescu a respins foarte bine.

Iustin Popescu a fost salvator de mai multe ori împotriva atacanţilor Gazului

După alte 10 minute, însă, căpitanul argeşenilor, Iacob, a comis o eroare pe care, probabil, nu o făcuse nici când era junior: a atins cu mâna în careu o minge centrată din flancul stâng al atacului gazdelor, iar arbitrul George Găman a dictat, normal, penalty. Nasser Chamed a transformat fără probleme (foto sus).

De aici încolo, Mioveniul a început să urce din ce în ce mai insistent spre jumătatea de teren a gazdelor, dar fără succes pe tabelă. Dominarea argeşeană s-a accentuat în prima parte a reprizei secunde, dar atacanţii galben-verzilor nu au fost în zi prea bună. Cele 2-3 ocazii bunicele de a marca au fost risipite.

Apoi, din minutul 60-65 încolo, Gaz Metan a mai echilibrat disputa, dar tot argeşenii au rămas la cârma meciului. Antrenorul Pelici a forţat atacul cu veteranul Andrei Cristea şi apoi cu italianul Massaro şi cu un alt veteran, Coşereanu, în vreme ce sibienii au abandonat aproape de tot intenţiile ofensive, mulţumindu-se să apere avantajul luat din minutul 15.

Gazdele n-au avut, practic, nicio ocazie de gol, în afara penalty-ului comis prosteşte de Iacob

Un moment psihologic al jocului s-a consumat în minutul 76, atunci când fundaşul brazilian Yuri, de la Gaz Metan, a fost eliminat (roşu direct), după o talpă pusă pe coapsa lui Blănaru. Un minut mai târziu, Cristea putea egala după o bâlbâială colectivă a defensivei Gazului, dar portarul sibian a prins, cumva, mingea.

Cristea şi Massaro au adus un plus evident în ofensiva Mioveniului, care şi-a masat adversara în treimea proprie în ultimele 10-15 minute. Scarlatache a mai irosit o bună şansă de a marca, deviind cu capul, din vreo 6 metri, un şut ratat al lui Oancea, în minutul 86. Blănaru a ratat şi el – lovitură de cap de la marginea careului mic, razant cu transversala – trei minute mai târziu o bună ocazie de egalare.

Ultimele minute, cele adiţionale, au reprezentat un adevărat asediu la poarta gazdelor. Neconcretizat, însă, pe tabelă, deşi a plouat cu centrări prin careul Mediaşului.

Din păcate, argeşenii au pierdut un meci pe care l-au dominat, pe alocuri autoritar, cam două treimi din timp. Asta pentru că gazdele de azi au avut şi noroc, iar atacanţii Mioveniului au nimerit, toţi, o zi mai slabă. Însă, pe ansamblu, deşi a pierdut, CS Mioveni a arătat un joc bun, de nivelul primei ligi.

sursa foto: capturi video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here