(Galerie foto) Alina Gorghiu, prezență discretă, dar generoasă la evenimentul caritabil dedicat copiilor autiști

Date:

Share post:

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a fost prezentă la licitația organizată în cadrul spectacolului ”Zâmbet în autism – Împreună de ziua lor”, desfășurat ieri la Pitești. Manifestarea a fost organizată în sprijinul unei organizații menite ajutorării copiilor suferinzi de autism.

În cadrul ei au fost vândute la licitație mai multe obiecte de artă, instrumente muzicale etc. Șefa PNL Argeș nu a dorit să urce pe scenă, preferând să transmită un mesaj pe care l-au citit organizatorii.

“Vă mulțumesc pentru invitație și pentru că imi permiteți să fiu alături de asociația dumneavoastră. Sunt si eu mamă de doi băieți, de aceea aprecierea este și mai mare când știu cât efort și muncă depuneți pentru ca acești copii să fie bine.

Ca ministră a Justiției, ca argeșeancă, este important să vă sprijin pe dumneavoastră și cauza dumneavoastră, de aceea am devansat un pic startul la donații: am asigurat un ajutor de 20.000 lei din fondul la dispoziția ministrului Justiției. Știu că un scop mai bun pentru cheltuirea lor nu s-ar fi găsit.

Acești copii au nevoie să fie învățați să vorbească, să se joace, să râdă, să își facă prieteni. Iar părinții lor au nevoie de suport. Știu că multe dintre mamele acestor copii au fost lăsate singure, abandonate de soți.

Și mai știu că, dacă terapia începe devreme și este făcută corect, șansele de recuperare sunt mari”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a licitat pentru o maramă de Muscel țesută recent, special pentru a fi donată, de Elena Anghel din Poienari. Aceasta a fost, însă, adjudecată de femeia de afaceri Olimpia Doru, pentru o sumă dublă decât cea de la care s-a pornit.

Rezultatele spectacolului caritabil, în cifre

În total, s-au strâns din donații, licitații de obiecte efectuate în sală și invitații 24.455 de lei. Din sponsorizări ale unor firme, plus cea venită de la Ministerul Justiției, s-au mai strâns 65.300 de lei. În total s-au adunat 89.755 de lei.

Mai sunt de intrat sume de bani pentru anumite obiecte ce au fost licitate aseară de persoane care și-au exprimat dorința de a dona direct în contul asociației de sprijin a copiilor cu autism.

Cele mai scumpe obiecte licitate au fost naiul Mădălinei Lupu, cumpărat cu 2.500 lei de preotul Decebal Floroaica, marama musceleană de borangic (tot 2.500 lei) și vioara maestrului Cătălin Iancu – 1.800 lei, amândouă cumpărate de Olimpia Doru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Trolere pentru copii – cea mai frumoasă aventură începe atunci când copiii au propriile bagaje

Calatoriile inseamna aventuri, iar pentru copii, fiecare calatorie este...

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...