Vineri, 19 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează gala de balet „Surâsul primăverii…la Pitești”, susţinută de ansamblul de balet profesionist „Tânărul Balet Moldovenesc” al Colegiului Naţional de Coregrafie Chişinău (Republica Moldova).

Față de spectacolul de anul trecut, care s-a bucurat de aprecierea publicului, anul acesta se va desfășura un spectacol în premieră mondială, ce va reuni  pas de deux, pas de trois, teme şi variaţiuni din marile balete romantice şi clasice, duete şi momente solistice neoclasice şi contemporane şi teme de dans academic scenic, cu temă folclorică.  

Între membrii ansamblului de balet se numără cei mai tineri componenţi ai Ansamblului de Balet al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”şi ai Baletului Național „Joc”, ambele din Chișinău.

Programul este realizat de maestru în arte Iurie Madan, directorul Colegiului Național de Coregrafie Chișinău, maestru coregraf în arte și coregraf Eugen Gîrneț, conducător artistic, pedagog balet și maestră în arte Irina Matiusenscaia, pedagog balet și om emerit al artei Liudmila Cerececea, pedagog balet și istoric al artei baletului Cristian Mîndriș și pedagog balet și maestru în arte Andrei Litvinov.

 La eveniment vor participa ambasadori, membri ai Corpului Diplomatic acreditați în România, ai țărilor în care baletul reprezintă o tradiție de peste 300 de ani.  

Accesul în sală se face pe bază de bilet. Prețul unui bilet este de 40, 25 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Abonamentele rămân valabile.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here