Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis, recent, să nu ramburseze PSD banii cheltuiţi în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din mai anul acesta.

Decizia AEP este definitivă.

Potrivit legii, partidele politice primesc bani de la bugetul de stat pentru finanţarea activităţii lor, inclusiv a campaniilor electorale.

PSD nu-şi va primi, însă, aceşti bani, din cauză că documentul prin care PSD cerea rambursarea a fost semnat (pe 26.06.2019) de deputatul de Argeş Mircea Drăghici, în calitate de reprezentant legal al partidului, și de Ileana Gabriela Matei, în calitate de mandatar financiar coordonator.

La acea dată, însă, dl Drăghici nu mai deţinea calitatea de trezorier al partidului, aşa că AEP a refuzat să ramburseze banii către PSD.

De pierdut, de aici, pierd, în principal, cei care au „donat” PSD sume mari de bani, în speranţa că îi vor primi după rambursarea lor de către AEP.

Exemple: Claudiu Manda, soţul Olguţei Vasilescu, pierde 436.000 de lei pe care i-a donat. Fostul ministru Natalia Intotero pierde doar 200.000 de lei.

Pierde 105.000 de lei şi fostul europarlamentar Gabriela Zoană, cea care a înlocuit-o, o bucăţică de mandat, pe Viorica Dăncilă, după ce aceasta din urmă a fost pusă de Liviu Dragnea premier.

Dna Zoană a cotizat cu această sumă frumuşică de bani la partid, în nădejdea că, aleasă din nou europarlamentar, îşi va amortiza rapid „investiţia”. Numai că n-a mai fost să fie.

PSD a obţinut doar nouă locuri în Parlamentul European, în vreme ce Gabriela Zoană, pe locul 12 pe listă, a rămas pe dinafară.

Astfel, dna Zoană, aprigă luptătoare cu tenebrele statului paralel, a rămas, vorba zicalei, şi nealeasă, şi cu banii luaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here