„România a extras din Afganistan 49 de cetățeni români și 156 de colaboratori afgani, precum și 7 cetățeni ai altor state. Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, explică într-un interviu pentru G4Media.ro cum au decurs operațiunile de evacuare, cum consulul român a fost lovit de un glonț al talibanilor la poarta aeroportului”.

Fragmentul de mai sus a fot preluat din deschiderea unui articol-interviu, realizat de colegul Cristian Pantazi, de la G4Media, cu ministrul Aurescu, referitor la operaţiunile de o complexitate greu şi de bănuit, darmite de realizat, practic, de extragere a cetăţenilor români din haosul din Afganistan. precum şi a colaboratorilor armatei române, a unor jurnalişti, cetăţeni europeni etc.

Despre dificultăţile multiple întâmpinate de autorităţile române în repatrierea cetăţenilor români prinşi în Afganistan de blitzkrieg-ul taliban am scris şi noi, luna trecută.

În interviul realizat de Cristian Pantazi, pe care îl puteţi lectura accesând link-ul de mai jos, sunt descrise, cu multe amănunte, peripeţiile, suferinţele, dramele trăite de românii şi de afganii evacuaţi de statul român de acolo.

sursa foto: Ministerul Apărării Naţionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here