G4Media – Clanul Mircea Drăghici, vacanţe de lux din banul public: R. Dominicană, Bali (Indonezia), Singapore, Tenerife, Algarve etc

Date:

Share post:

„Fostul trezorier PSD de pe vremea lui Dragnea, Mircea Drăghici (fost deputat PSD de Argeş), a recunoscut că a tocat ilegal peste 700.000 de lei din banii primiți de PSD subvenție de la stat și din alt cont al partidului.

A fost în vacanțe în Bali, Singapore, Emiratele Arabe, Punta Cana (Republica Dominicană), Cipru, Sardinia (Italia), Tenerife (Spania), Algarve (Portugalia) și Mamaia.

Pe banii partidului (adică din banul public – n.r.), cu familia lărgită: fiicele, soția, chiar și fosta soție, soacra, fratele, sora, cumnații, chiar și cu vecinii și copiii acestora”, se menţionează într-un articol semnat de Alex Costache şi publicat azi pe site-ul G4Media.

„Informațiile sunt prezentate pe larg în dosarul DNA cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Mircea Drăghici…

Procurorii notează în documentele din dosar că, între 30 decembrie 2017 și 7 ianuarie 2018, Mircea Drăghici, soția lui, Georgiana, Ionel și Cornelia Narcisa Didea și copiii acestora, au fost în vacanță în Punta Cana la hotelul All Inclusive de 5 stele Zoetry Agua Punta Cana de pe plaja Uvero Alto din Republica Dominicană.

A costat 203.860,56 lei din care 65.316,45 lei au fost plătiți din contul de subvenție de la stat al PSD și 138.544,13 lei din alt cont al PSD. Drăghici ar fi decontat inclusiv transferul de la aeroport la hotel, taxele turistice și suplimentul de Revelion”, mai scriu colegii de la G4Media.

Fostul poliţist, rector şi conducător de doctorat Ionel Didea

Ionel Didea este profesor universitar doctor, fost ofiţer de Poliţie, fost rector al Universităţii din Piteşti, actualmente notar public (împreună cu soţia sa), dar și conducător de doctorat în cadrul Facultății de Drept a universității particulare „Titu Maiorescu” din București, o cunoscută fabrică de diplome.

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD şi fost deputat de Argeş, aflat momentan în detenţie la penitenciarul de la Mioveni, a recunoscut, acum o lună, în faţa procurorilor DNA, că acuzaţiile care i-au fost aduse, de utilizare a subvențiilor pentru PSD în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate, în formă continuată, şi de delapidare, tot în formă continuată, sunt adevărate.

Mircea Drăghici a fost condamnat azi la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție, acum un an şi ceva, pentru comiterea infracţiunii de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare (două fapte).

Georgiana şi Mircea Drăghici

Cu doi ani în urmă, la finele lunii iulie 2020, soţia fostului vistiernic al PSD, Georgiana Drăghici, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Acuzaţiile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, validate de judecători, au fost de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participație improprie la abuz în serviciu… instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Doamna Georgiana Drăghici e conferenţiar universitar doctor la Universitatea din Piteşti şi le predă studenţilor de la Jurnalism de acolo cum e cu deontologia, etica etc.

surse foto: Facebook/PSD Argeş, Ionel Didea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Argeș, linie endoscopică de ultimă generație la Urologie

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de...

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...