„Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că milioane de facturi au fost umflate de distribuitorii și furnizorii de energie electrică în luna ianuarie, fără creșterea costurilor aferente”, scrie azi revista 22, într-un articol dedicat liberalizării pieţei de energie şi malversaţiunilor la care s-au dedat furnizorii tradiţionali, o dată cu liberalizarea.

Ministrul Popescu a fost el însuşi victima escrocheriilor furnizorului său tradiţional de electricitate.

A primit, spre stupoarea sa, o factură de 970 de lei (adică un consum de peste 1.500 KWh) pentru un apartament care-i aparţine, dar în care nu mai locuieşte nimeni de cel puţin un an.

Acolo locuia fiul său, dar, de la izbucnirea pandemiei, Popescu jr locuieşte la Drobeta Turnu-Severin, apartamentul din Capitală rămânând nelocuit.

„Furnizorii, împreună cu distribuitorii, încarcă facturile românilor prin estimări mult mai mari în această perioadă, de iarnă, urmând ca ulterior, o lună, două, trei, patru, cinci, în funcţie de consumul fiecăruia, să îşi recupereze banii.

Putem spune că se finanţează pe banii rcomânilor, fără dobândă. După părerea mea, este complet în afara oricărui cadru legal. Cred că este o mică escrocherie”, a declarat ministrul Virgil Popescu, citat de revista 22.

Dumnealui crede că e doar o escrocherie mică. Noi bănuim că e una imensă, la nivel naţional, şi sperăm că vor proba acest lucru anchetatorii şi, ulterior, judecătorii.

Altminteri, astfel de hoţii vor continua.

Mai multe puteşi citi accesând link-ul de mai jos:

https://revista22.ro/actualitate-interna/profitand-de-liberalizarea-pietei-de-energie-furnizorii-au-umflat-facturile-de-la-1-ianuarie

sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here