Fundaţia Leul Albastru, drone, roboţi şi realitate virtuală pentru 60 de copii necăjiţi

Date:

Share post:

Fundaţia Leul Albastru informează, printr-un comunicat de presă, că în perioada 1-12 august 2022, „60 de elevi ai Școlilor Gimnaziale „Mihai Eminescu” din comuna Bradu și „Mircea Eliade” Pitești, alături de 10 voluntari ai fundaţiei și cadrele didactice coordonatoare, au participat la proiectul de inovație educațională și socială „Copii SMART pentru Meseriile Viitorului”.

Nu este prima „faptă bună” a celor de la fundaţia Leul Albastru: în urmă cu trei ani, cei de acolo au accesat un proiect cu finanţare europeană, în valoare de 180.000 de euro, care are ca scop construirea, de la zero, a unui Centru de zi pentru copii şi bătrâni nevoiaşi, la Geamăna, în comuna Bradu.

Am scris despre acest demers aici. Numai că pandemia, apoi războiul din Ucraina au făcut ca preţurile să crească, aşa că voluntarii de la fundaţia Leul Albastru ar avea nevoie de ajutor pentru ducerea proiectului Centrului de Zi la bun sfârşit.

Aici puteţi vedea ce s-a făcut până acum şi cum puteţi ajuta, dacă doriţi s-o faceţi.

Revenind la proiectul cu cele două şcoli din Argeş: acesta este implementat de fundația Leul Albastru și finanțat de fundația Orange, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Copiii beneficiari ai proiectului pus în practică de fundaţiile Leul Albastru şi Orange

„Proiectul reprezintă continuarea programului de educație digitală în vederea pregătirii copiilor pentru meseriile viitorului, pe care fundația Leul Albastru îl are ca pilon principal în cadrul organizației, cu scopul de a forma adulți de succes din rândul copiilor proveniți din familii aflate în situații vulnerabile.

Ce-au învăţat copiii

Activitățile educaționale incluse în cadrul proiectului au avut un  caracter atractiv, ludic și inovator, încurajând spontaneitatea, curiozitatea, gândirea creativă și dezvoltarea competențelor digitale. Plini de entuziasm și dorință de explorare a unui univers digital special creat pentru ei, copiii au petrecut clipe minunate și au învățat să folosească în mod constructiv tehnologia în cadrul următoarelor activități:

  1. Codarea/programarea dronelor educaționale: curricula de codare abordată a avut drept scop inițierea celor mici în fascinanta lume a codării și dezvoltarea abilităților de logică.
  2. Utilizarea dronelor prin joystick-uri pentru depășirea unui obstacol de către dronă
  3. Călătorii VR: copiii au explorat virtual, cu ajutorul ochelarilor VR, minunile lumii, vulcani și dinozauri. Ulterior, ei au colorat planșe tematice cu aplicații de Realitate Augmentată.
  4. Folosirea mașinii inteligente hibrid: copiii au învățat cum se gravează bucăți din lemn și cum se taie autocolante personalizate cu numele lor.
  5. Utilizarea creioanelor 3D: copiii au dat frâu liber creativității și „au însuflețit” forme tridimensionale.
  6. Competiția de atestare digitală: copiii au fost împărțiți în echipe și au concurat utilizând dronele educaționale prin intermediul joystick-urilor, pentru a parcurge  un traseu prestabilit cu obstacole.
Joaca cu dronele i-a încântat pe copii

Părinții copiilor participanți la acest proiect au vizionat filmulețul educativ „Kiddo”, realizat de Millo Simulov. Proiectat pe un display interactiv, aceștia au putut opta pentru derularea unuia din cele două scenarii ale poveștii, prin apăsarea unui buton, roșu sau albastru. Filmul prezintă povestea unei familii dezbinate în care copiii se maturizează la vârste foarte fragede.

În cadrul festivităților de premiere, toatele echipele participante au fost premiate cu diplome, medalii și cadouri constând în îmbrăcăminte, materiale educaționale și produse igienico-sanitare”, se menţionează în comunicatul de presă citat.

sursa foto: Fundaţia Leul Albastru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...