Fundaţia Leul Albastru din Piteşti, experienţe virtuale în pădurile lumii, pentru copii

Date:

Share post:

În perioada septembrie – noiembrie 2022, Fundația Leul Albastru din Piteşti a organizat ateliere de Realitate Virtuală (VR) și Realitate Augmentată (AR), pentru 19 de elevi de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Bradu, 32 de elevi de la Școala Primară ”Ion Creangă” și 56 de copii de la Grădinița ”Dumbrava Minunată”.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul proiectului „ECO Education – Plantăm puieți pe verticală!”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow”, se menţionează într-un comunicat de presă.

„Proiectul și-a propus informarea elevilor despre diversitatea plantelor și a arborilor, importanța pădurilor, a apelor și a protejării acestora, prin intermediul tehnologiilor VR și AR. Au fost utilizate tehnologii inovatoare cu scop educativ, atractive pentru copii și capabile să le stârnească interesul.

Explorarea virtuală a pădurilor lumii, observarea ciclului de viață al unei plante, dar și sensibilizarea cu privire la efectele poluării au fost experiențe interesante de învățare prin intermediul tehnologiilor viitorului.

Prin activitatea de Realitate Augumentată copiii au putut observa cum desenele lor prind viață și au desenat frunze colorate cu creioanele 3D, care să le reamintească cunoștințele achiziționate în timpul atelierelor.

Cei mici au fost încântaţi să cunoască lucruri noi

Toate aceste activități organizate în cadrul atelierelor au avut scopul de a le transmite elevilor cunoștințele necesare îngrijirii unei plante, fiind astfel pregătiți pentru cea de-a doua activitate din cadrul proiectului, de plantare a răsadurilor în cabina hidroponică și replantare a puieților de arbori și arbuști în gardene”, se mai arată în documentul citat.

Fundaţia Leul Albastru, cu sediul în cartierul Prundu din Piteşti, mai e implicată şi într-un proiect mai amplu, de ridicare a unui centru de zi pentru copii şi bătrâni, la Bradu, acţiunea despre care am scris aici şi care beneficiază inclusiv de sprijinul actoruli Constantin Bebe Cotimanis.

sursa foto: Fundaţia Leul Albastru Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Anchetă de corupţie la vârful Consiliului Judeţean Argeş; vicele Marius Nicolaescu, urmărit penal pentru trucarea unei licitaţii

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este urmărit...

Încă o victorie pentru handbaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin

România a reușit o victorie importantă în fața naționalei...

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...