În această perioadă dificilă pentru toată lumea – în special pentru jurnalişti – fundaţia „Freedom House” România a conceput şi realizat un instrument de lucru extrem de util pentru orice gazetar care se află în dificultatea de a-şi exercita profesia sau sunt hărţuiţi din această cauză.

Instrumentul respectiv se numeşte trusa de prim-ajutor pentru jurnalişti.

Aceasta este o resursă web, accesibilă oricărui jurnalist, oriunde s-ar afla.

„A fost realizată cu sprijinul ziariștilor seniori și a experților în materie juridică. Informațiile au fost obținute în cadrul Atelierelor pentru Jurnaliști, găzduite în București, spațiul American Corner, din Biblioteca Națională și în urma unui proces de cercetare a echipei de proiect”, a anunţat fundaţia citată.

„Trusa” conţine nişte tutoriale video şi materiale scrise cu caracter explicativ, care îl poate ajuta pe jurnalist să nu comită, fără ştiinţa sa, vreun delict sau vreo infracţiune, să se ferească de potenţialele repercusiuni negative ale demersurilor sale… să ştie, în general, ce are voie să facă şi ce nu, pentru a se păstra în permanenţă în interiorul limitelor legii şi ale eticii profesionale.

Această trusă de prim-ajutor virtuală este un produs online al proiectului Defending Media Freedom, administrat de fundaţia „Freedom House” România.

Ea poate fi accesată apăsând pe link-ul de mai jos:

sursa foto: www.presshub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here