Zilele trecute, fundaţia „Freedom House România” a anunțat lansarea ”pressHUB market” http://presshubmarket.ro/,  primul magazin mass-media virtual din Europa de Est, a cărui menire e, în primul rând, să sprijine presa independentă din ţara noastră.

„PressHUB market este o platformă de autofinanțare a PressHUB, rețeaua inovatoare și independentă de presă, capabilă să crească la nivel național impactul știrilor și campaniilor de presă generate local”, se arată într-un comunicat de presă al fundaţiei citate.

”Pe rafturile online pressHUB market se vor regăsi: bannere, advertoriale, proiecte editoriale. PressHUB market se adresează atât clienților mici și mijlocii, cât și companiilor mari, ce doresc să susțină campanii de presă de amploare, cu mesaje de interes public.

O altă sursă de finanțare o constituie programele de granturi naționale și internaționale în cadrul cărora am desfășurat deja campanii precum  Bani Europeni sau Orașul uitat”, a declarat doamna Cristina Guseth (foto jos) , director Freedom House România.

„La momentul lansării, PressHUB market este magazinul virtual pentru 27 de publicații independente din 18 județe.

Deși publicațiile au audiență locală, grupul PressHUB preia știrile de interes larg, difuzându-le la nivel național.

În cadrul rețelei au fost derulate deja până în octombrie 2019 patru mari proiecte editoriale. Echipa pressHUB a înțeles că puterea rețelei crește prin finanțare independentă”, mai informează documentul citat.

”Ideea mi-a venit stând în trafic, în drum spre un mall. Mi-am dat seama care este problema majoră a publicațiilor locale. Libertatea editorială nu poate exista fără libertatea financiară. Avem colegi, precum Carmen Dumitrescu, de la Liber în Teleorman sau Sebastian Oancea de la Vrancea 24, care s-au trezit peste noapte că la ordin politic li s-a tăiat finanțarea de publicitate. PressHub market este o pârghie economică de care au nevoie publicațiile independente din rețeaua pressHUB”, a declarat Gabriel Baciu co-fondator al publicației independente InRoman.ro, care acoperă știri locale în județul Neamț.

„Proiectul pressHUB market este realizat în parteneriat cu Tree Works, o companie specializată în crearea de prezențe online și soluții web complexe, numărând peste 200 de proiecte realizate pentru clienți români și străini. Proiectul a fost finanțat de The Digital News Innovation Fund, parte a Google News Initiative.

Prin cele 27 de publicații membre, PressHUB market acoperă știri și campanii de presă independentă din toate regiunile țării. Rețeaua este în continuă creștere”, mai informează Freedom House România.

Şi site-ul nostru va face parte, probabil, din reţeaua PressHub market, în viitorul apropiat.

Cum funcţionează PressHub market?

PressHUB market este magazinul online al rețelei independente de presă PressHUB, deschis de Freedom House România, cu sprijinul Google News Initiative, pentru avântul jurnalismului in epoca digitală.

Magazinul este deschis clienților din mediul de afaceri interesați să ajungă la proprii clienți prin mesaje construite dinamic.

Platforma oferă acces la un mix de comunicare și promovare, precum bannere, advertoriale, PR, prin servicii media personalizate, proiecte editoriale și mesaje CSR.

Cine e Freedom House România

Fundaţia Freedom House România e o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului, cu renume de promotor al drepturilor fundamentale ale omului și al valorilor democratice, al statului de drept și al bunei guvernări.

E unul dintre principalii promotori ai valorilor care stau la fundamentul civilizației occidentale în România.

Încă de la înființare, în 1998, Freedom House România a dezvoltat programe prin care a sprijinit jurnalismul de calitate, justiția, patrimoniul românesc, administrația publică și a fost preocupată de absorbția și corecta folosire a fondurilor UE.

În imagine, o secvenţă de la unul dintre seminariile organizate de fundaţia Freedom House, luna trecută, la Bucureşti. cu tema „Defending Media Freedom”.

sursa info şi foto: fundaţia Freedom House România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here