Funcţionărimea hoaţă a viciat acordarea de bani, sub formă de granturi, pentru IMM-uri

Date:

Share post:

Am semnalat încă de acum vreo două săptămâni că programul de acordare de bani pentru investiţii întreprinderilor mici şi mijlocii (prin aşa-numita Măsură 3) pare să fie viciat de anumiţi funcţionari guvernamentali care au dezvăluit informaţii confidenţiale în afara ministerului, celor interesaţi să fie siguri că primesc banii.

Prin urmare, un grup de antreprenori a solicitat ministrului Economiei, Claudiu Năsui, să fie restricționat accesul personalului Ministerului la aplicația electronică pentru Măsura 3 – Granturi de investiții pentru a preveni acte de abuz în serviciu.

Astfel de abuzuri, însă, s-au produs, iar ele au viciat corectitudinea procesului de selecţie a firmelor eligibile să primească aceşti bani. De asta s-au convins, în primul rând, antreprenorii prejudiciaţi direct, dar şi presa din Capitală.

„Modul în care arată listele preliminare cu aplicanții (solicitanţii – n.r.) la granturile de investiții din cadrul Măsurii 3 destinat IMM-urilor ridică mari semne de întrebare, lucru observat inclusiv de către cei interesați să obțină aceste finanțări cuprinse între 50.000 euro și 200.000 euro.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, există suspiciuni că a fost viciat procesul de depunere a proiectelor și că a fost influențat modul în care arată listele, în condițiile în care alte persoane în afară de administratori ar fi avut acces la datele de pe platforma de înscriere.

HotNews.ro l-a contactat pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pentru a solicita explicații. Acesta a spus că va discuta cu STS și va cere o investigație, un audit al platformei”, au informat cei de la HotNews.

Din câte ştim noi, la câteva zile după ce am publicat articolul referitor la aceste suspiciuni grave, ministrul Năsui le-a interzis accesul funcţionarilor din ministerul pe care-l conduce, la informaţiile despre solicitanţii de granturi.

Selecţia solicitanţilor a putut fi, astfel, operată în mod corect. Dar până atunci?

Concluzia noastră e că s-au comis fapte de natură penală, aşa că e de aşteptat o anchetă judiciară la Ministerul Economiei.

Până atunci, însă, s-a sesizat şi prim-ministrul Florin Cîţu. Potrivit unei declaraţii de-a premierului, preluată de Ziarul Financiar, dl Cîţu a trimis Corpul de Control din subordinea sa la Ministerul Economiei, pentru a investiga potenţialele infracţiuni despre care am relatat.

https://www.zf.ro/companii/scandal-la-masura-3-premierul-trimite-corpul-de-control-la-19905821

Articolul din HotNews, din care am citat mai sus, poate fi citit integral accesând link-ul de mai jos:

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-24584754-suspiciuni-viciere-inscrierii-imm-urilor-pentru-finantarile-din-cadrul-masurii-3-claudiu-nasui-spune-vorbit-premierul-cere-investigatie.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular