După cum bănuiam încă de ieri, Comitetul Executiv al FRF a aprobat azi trecerea din sezonul viitor la o formulă de Liga 1 cu 16 echipe. Astfel, anul acesta nu retrogradează direct nimeni din prima ligă.

Nici chiar Chindia Târgovişte, ultima clasată, care va juca o dublă de baraj cu CS Mioveni, pe 9 august, la Târgovişte, respectiv pe 12 august, la Mioveni.

S-a rezolvat astfel şi cazul Dinamo, care cu cinci meciuri restante, era pe loc retrogradabil şi se pusese problema să fie retrogradată prin votul celorlalte competitoare. Lucru care ni s-a părut incorect, pentru că Dinamo ar mai fi avut nevoie de numai 6 puncte în aceste cinci meciuri, pentru a se salva.

De la anul vom avea 6 echipe în play-off şi 10 în play-out. În play-out, însă, meciurile nu se vor juca decât într-o singură manşă. În play-off va fi ca şi până acum, a anunţat FRF.

O altă noutate e că vor fi două meciuri de baraj pentru promovare/menţinere în Liga 1. Locurile 3 şi 4 din Liga 2 vor juca o dublă manşă cu locurile 13 şi 14 din prima ligă. Ultimele două locuri retrogradează direct, primele două din Liga 2 promovează, ca şi până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here